DELFI pristato aštuonių futbolininkų iki 22 metų sąrašą, į kuriuos futbolo sirgaliai turėtų atkreipti dėmesį čempionato metu. Sąrašas sudarytas atsižvelgiant į visų futbolininkų galimybes pasirodyti aikštėje. Visos 24 rinktinės savo sudėtyse turi net po kelis daug žadančius jaunuosius žaidėjus, tačiau ne visų šansai pasireikšti aikštėje yra vienodi. Taip pat į sąrašą nebuvo įtrauktos tos jauniausios žvaigždės, kurios savo šansą rinktinėje sulaukė ankstesniuose turnyruose.

Breelas Embolo (Šveicarijos rinktinė, 19 metų)

Kamerūne gimęs, bet didžiąją gyvenimo dalį Šveicarijoje praleidęs Breelas Embolo yra vienas daugiausiai žadančių Europos jaunųjų puolėjų. Išskirtinius fizinius duomenis turintis 19-metis „Basel“ klubo puolėjas domina kelis Europos grandus, tarp kurių – ir Londono „Arsenal“. B. Embolo nacionalinėje Šveicarijos futbolo rinktinėje debiutavo 2015 metais. Puolėjas jau spėjo sužaisti devynias rungtynes ir kartą pasižymėti. Šveicarijos rinktinės trenerio galutiniame žaidėjų sąraše atsidūrė jauno šveicaro pavardė ir puolėjas bandys parodyti savo potencialą viename pajėgiausių pasaulio turnyrų.

Renato Sanchezas (Portugalijos rinktinė, 18 metų)

Rugpjūtį pilnametystę atšventęs Lisabonos „Benfica“ centro saugas šį sezoną tapo tikra Europos sensacija. Renato Sanchezas šį sezoną buvo tvirtas startinės sudėties žaidėjas Portugalijos sostinės komandoje. Saugo talentas neliko nepastebėtas ir visai neseniai už įspūdingą 45 milijonų eurų sumą futbolininką prisiviliojo Miuncheno „Bayern“. R. Sanchezas gali įsitvirtinti Portugalijos rinktinės vienuoliktuke žinant tai, kad portugalų saugų linija per pastaruosius metus patyrė krachą. Išskirtinis darbštumas, žaidimo skaitymas , tvirta jungtis aikštės viduryje gali priversti Fernando Santosą į startinę sudėtį įtraukti šį sezoną ryškiausiomis spalvomis nušvitusį 18-metį saugą.

Leroy‘us Sane (Vokietijos rinktinė, 20 metų)

Vokietijos futbolo ateitis – tokius pasisakymus galime išvysti šios šalies žiniasklaidoje. Leroy‘us Sane Gelzenkircheno „Schalke“ klube debiutavo dar 2014 metais. Šį sezoną krašto puolėjo pozicijoje rungtyniaujantis vokietis savo klube buvo vienas lyderių ir per sužaistas 42 rungtynes pelnė 9 įvarčius. Startinė vieta jaunam futbolininkui Vokietijos rinktinėje šių metų Europos čempionate yra sunkiai prognozuojama, tačiau L. Sane pasirodymų galima sulaukti nuo atsarginių suolo. Joachimas Lowas mėgsta antrojo rungtynių pusėje į aikštę įleisti greitus ir techniškus krašto žaidėjus, kurie komandai gali suteikti nemažai pranašumo kontratakų metu.

Kingsley Comanas (Prancūzijos rinktinė, 19 metų)

Kingsley Comanas – dar vienas daug žadantis jaunas futbolininkas. Nei 20-ies metų nesulaukęs krašto puolėjas spėjo pabūvoti ir laimėti titulus Paryžiaus „Saint-Germain“, Turino „Juventus“ ir Miuncheno „Bayern“ klubuose. K. Comanas Prancūzijos rinktinėje debiutavo praėjusių metų lapkritį ir spėjo užsitarnauti Didierio Deschampso pasitikėjimą, kuris jauną prancūzą įtraukė į galutinį sąrašą. Greitas, veržlus, techniškas ir iš sudėtingų situacijų smūgiuoti galintis futbolininkas savo vertę įrodinėjo ir visai neseniai vykusiuose draugiškose rungtynėse. K. Comanas įvarčių prisidėjo prie prancūzų pergalės prieš rusus, o rezultatyviu perdavimu – prieš Kamerūną. Kol kas neaišku, ar D. Deschampsas jaunajam futbolininkui yra numatęs pagrindinio žaidėjo rolę, tačiau neabejojama, kad savo šanso K. Comanas pirmenybėse tikrai sulauks.

Hakanas Calhanoglu (Turkijos rinktinė, 22 metai)

Turkijos rinktinės „deimantas“ – taip galima apibūdinti Lėverkuzeno „Bayer“ klube rungtyniaujantį Hakaną Calhanoglu. Atakuojančio saugo pozicijoje žaidžiantis turkas nacionalinėje komandoje debiutavo dar 2013 metais. Turkijoje H. Calhanoglu jau yra laikomas naujuoju Mesutu Ozilu. Šio sezono futbolininko statistika kalba pati už save – 46 rungtynės, 8 įvarčiai ir 11 rezultatyvių perdavimų. H. Calhanoglu kartu su Arda Turanu gali tapti tais lyderiais, kurie Turkijos rinktinei padės išsikapstyti iš vienos sudėtingiausių Europos čempionato grupių. Prieš Turkiją žaidžiančioms rinktinėms ypač reikėtų pasisaugoti artimų baudos smūgių, kuriuos meistriškai realizuoja H. Calhanoglu.

Yannickas Carrasco (Belgijos rinktinė, 22 metai)

„Monaco“ klube penkerius metus praleidęs Yannickas Carrasco šį sezoną tapo tikra Diego Simeone vadovaujamos Madrido „Atletico“ ekipos „tiksinčia bomba“. UEFA Čempionų lygos finalininkų komandoje futbolininkas nemažai susitikimų pradėjo nuo atsarginių suolo, tačiau D. Simeone talentingam belgų krašto puolėjui suteikdavo progą pasireikšti bent antrajame kėlinyje, ką buvo galima pamatyt ir finale prieš Madrido „Real“ klubą. Y. Carrasco - milžinišką techninių galimybių arsenalą turintis futbolininkas. Belgijos rinktinei šis futbolininkas gali duoti tiek daug naudos, kiek „Atletico“ ekipai šį sezoną davė ne vienos kontratakos metu.

Dele Alli (Anglijos rinktinė, 20 metų)

Dele Alli – vienas sėkmingiausių pastarųjų metų pirkinių visoje Anglijos „Premier“ lygoje. Londono „Tottenham“ šią vasarą atakuojantį saugą įsigijo iš nelabai kam žinomo „Milton Keynes Dons“ klubo, tačiau 5 milijonus svarų sterlingų kainavęs D. Alli pateisino į jį dėtas viltis. Šio sezono futbolininko sąskaitoje – 10 įvarčių ir 11 rezultatyvių perdavimų. Anglijos rinktinės sudėtyje nuo 2015 metų pabaigos įsitvirtinęs saugas Europos čempionate yra matomas kaip pagrindinis nacionalinės komandos žaidėjas. Progas kurti ir realizuoti mokantis D. Alli neabejotinai yra vienas daugiausiai šiame čempionate žadančių jaunųjų futbolininkų.

Anthony Martialis (Prancūzijos rinktinė, 20 metų)

Jei Londono „Tottenham“ prieš sezoną už dar tada niekam nežinomą D. Alli paklojo 5 mln. svarų sterlingų, tai „Manchester United“ ekipa paskutinę transferų lango dieną sudrebino rinką į komandą už 36 mln. svarų sterlingų įsigijusi 19-metį „Monaco“ puolėją Anthony Martialį. Vis dėlto ir šis sandoris tapo vienu didžiausių sezono atradimų. A. Martialis nuo pat pirmos dienos Anglijoje tapo „raudonųjų velnių“ lyderiu ir per sužaistas 49 rungtynes pelnė 17 įvarčių. Nuo rugsėjo Prancūzijos rinktinėje rungtyniaujančiam puolėjui per aštuonis susitikimus pasižymėti dar nepavyko, bet mažai abejonių, kad A. Martialis nebus startinėje sudėtyje. Prancūzų puolimas yra itin konkurencingas net į rinktinę nepatekus Karimui Benzema. Visgi A. Martialis gali žaisti ne tik vidurio, bet ir krašto puolėjo pozicijoje. Naujuoju Thierry Henry apibūdinamas A. Martialis yra vieną didžiausių prancūzų vilčių, iš kurio tikimasi sėkmingo žaidimo ir Prancūzijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)