Lietuviai, pergalės atveju, pakartotų savo 10 metų senumo sėkmę - 2003 m. jie Europos čempionų laurus nuskynė Švedijoje, o prancūzai taptų pirmaisiais naujais turnyro nugalėtojais nuo 1993 m., kai Miunchene netikėtai triumfavo Vokietijos krepšininkai.

Š. Jasikevičius: Lietuvos rinktinę lydi čempionų sėkmė

Kai kuriuos rinktinės narius ir fanus papiktinęs savo kalbomis, kad šis čempionatas yra silpniausias per visą istoriją, buvęs nacionalinės komandos įžaidėjas 37-erių metų Šarūnas Jasikevičius gali būti teisus. Tiesa, ne dėl šio teiginio (nes nuomonės įrodyti neįmanoma), o savo įžvalga apie gerus ženklus, rinktinei žadančius aukso medalius.

Lygiai prieš savaitę, rugsėjo 15 d., duodamas interviu po draugiškų 2003 m. auksinės Lietuvos rinktinės ir „EuroStars“ komandų rungtynių (85:68 - DELFI), jis pareiškė, kad šių metų rinktinę, kaip ir 2003-iųjų, lydi čempionų sėkmė.

„Atsimenu, mums neįrašė baudos (apie pirmą 2003 m. mačą su Latvija, 92:91 - DELFI). Čempionų sėkmė. Aš tokiais dalykais netikiu, bet kartais jie vis kažkaip išlenda į viršų. Dabartinė mūsų rinktinė šiemet irgi turėjo čempionų sėkmę rungtynėse prieš Bosniją ir Hercegoviną (likus 4 min. rezultatas buvo 58:74, o baigėsi 72:78, tai tiko Lietuvai - DELFI). Dabar tik reikia padaryti, kas liko“, - pranašiškai ištarė jis.

Ir sėkmė išties lydėjo: ketvirtfinalyje tik per plauką neteko žaisti su Ispanijos komanda, kuri 90:60 sutriuškino Serbiją - vietoj to, mūsiškiai susitiko su italais (81:77), kurie galutinėje rikiuotėje liko paskutiniai, aštunti, iš į ketvirtfinalį patekusių rinktinių. Toliau - taip pat kaip sviestu patepta: įtikinamai 77:62 pranokta Kroatija ir iškovotas bilietas į finalą, kai kitame pusfinalyje vyko tikros skerdynės tarp tos pačios Ispanijos ir Prancūzijos (72:75, po pratęsimo).

„Svarbiausia, kad mes turime stiprią komandą, patyrusių trenerių, turime ten nuvažiavusią „chebrytę“, kuri mus palaiko. Svarbiausia mums iš čempionato parsivežti tai, kas yra mūsų. Ar čempionatas buvo geras, ar blogas, po dešimties metų niekas nebeatsimins“, - tarė Šaras.

Viskas, ko dabar reikia lietuviams, tai pratęsti penkių pergalių iš eilės seriją ir finale įveikti prancūzus, kuriuos antrame etape pavyko nugalėti 76:62.

V. Gomelskis: Lietuva laimės, jei...

Rusijos televizijos kanalo „NTV+“ krepšinio komentatorius Vladimiras Gomelskis, kuris yra legendinio trenerio Aleksandro Gomelskio sūnus, prieš finalą pareiškė, kad jame palaikys lietuvius, tačiau perspėjo, jog dėl pergalės negali būti tikri nė vieni.

„Labai džiaugiuosi ir už Lietuvą, ir už Prancūziją. Tony Parkeris - išvis herojus. Prancūzai pusfinalyje su ispanais (75:72 po pratęsimo - DELFI) atidavė labai daug jėgų. Taigi Lietuvos rinktinė laimės, jei... neleis Prancūzijai atsiplėšti 10 taškų skirtumu. Tačiau tai bus labai nelengvos rungtynės“, - pastebėjo jis.

„Lietuviai žaidžia labai įvairiai ir gali pasirinkti tokią taktiką, kuri yra mažiausiai patogi varžovams. Galite neabejoti: finale sirgsiu už Lietuvą. Linkiu Jono Kazlausko komandai vieno - aukso medalių“, - rėžė V. Gomelskis.

Paklaustas, kodėl taip permainingai turnyre atrodo Jonas Valančiūnas, „NTV+“ komentatorius turėjo savo versiją.

„J. Valančiūnas NBA lygoje naudojamas kaip tikras „centras“, todėl truputį prarado įgūdžių žaisti atsisukęs veidu į krepšį, o J. Kazlauskas dėl savo taktinių sumanymų dažnai prašo, kad aukštaūgiai išeitų toliau. Darjušas Lavrinovičius ir Donatas Motiejūnas su tuo susitvarko, o štai J. Valančiūnas jaučiasi neužtikrintai. Mane labai džiugina Renaldas Seibutis ir Martynas Pocius, tik jie galėtų klaidų kiekį šiek tiek sumažinti, o štai Linas Kleiza kartais atrodo nepasitikintis savimi“, - teigė ekspertas.

Kelias į finalą:

Lietuva (8 pergalės, 2 pralaimėjimai)

Lietuva - Serbija 56:63

Lietuva - Makedonija 75:67

Lietuva - Latvija 67:59

Lietuva - Juodkalnija 77:70

Lietuva - Bosnija ir Hercegovina 72:78

Lietuva - Prancūzija 76:62

Lietuva - Belgija 86:67

Lietuva - Ukraina 70:63

Lietuva - Italija 81:77

Lietuva - Kroatija 77:62

Prancūzija (7 pergalės, 3 pralaimėjimai)

Prancūzija - Vokietija 74:80

Prancūzija - Didžioji Britanija 88:65

Prancūzija - Izraelis 82:63

Prancūzija - Ukraina 77:71

Prancūzija - Belgija 82:65

Prancūzija - Lietuva 72:86

Prancūzija - Latvija 102:91

Prancūzija - Serbija 65:77

Prancūzija - Slovėnija 72:62

Prancūzija - Ispanija 75:72 (po pratęsimo).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (262)