Lyg tikras trileris vykusiose rungtynėse portugalai pirmame kėlinyje buvo įgiję dviejų įvarčių pranašumą (2:0), bet vėliau vėjais paleido net kelias šimtaprocentines progas ir už tai buvo nubausti - du įvarčius galva pelnė Niclasas Bendtneris (2:2). Portugalų laimei, tik po keitimo aikštėje pasirodęs puolėjas Silvestre'as Varela puikiu smūgiu 87 min. trečią kartą pasiuntė kamuolį į danų vartus ir išplėšė itin svarbią pergalę 3:2.









Rungtynių eiga:

Danijos sudėtis: Stephanas Andersenas, Simonas Kjaeras, Danielis Aggeris, Simonas Poulsenas, Larsas Jacobsenas, Williamas Kvistas, Christianas Eriksenas, Niki Zimlingas (15' Jakobas Poulsenas), Michaelas Krohnas-Dehli, Dennisas Rommedahlis (60' Tobiasas Mikkelsenas), Niclasas Bendtneris.

Portugalijos rinktinės sudėtis: Rui Patricio, Joao Pereira, Bruno Alvesas, Pepe, Fabio Coentrao, Raulis Meirelesas (84' Silvestre'as Varela), Miguelis Veloso, Joao Moutinho, Nani (89' Rolando), Helderis Postiga (64' Nelsonas Oliveira), Cristiano Ronaldo.

Pirmas kėlinys

4 min. danai kėlė du kampinius iš eilės ir po antrojo bandymo progą turėjo Christianas Eriksenas, tačiau jo smūgį paskutinę akimirką blokavo pasiaukojamai sužaidęs Pepe.

13 min. pirmą pavojingesnį išpuolį surengė portugalai, bet Stephanas Andersenas patikimai atmušė kamuolį kumščiais.

15 min. traumą patyrė ir dvikovos tęsti nebegalėjo danų saugas Niki Zimlingas - jį pakeitė Jakobas Poulsenas.

18 min. po Raulio Meireleso smūgio kamuolys atšoko į Danielį Aggerį, o šansą pakartotiniam šūviui gavęs Cristiano Ronaldo nebūdingai sau nepataikė į vartus.

Kėliniui įpusėjus iniciatyvą visiškai perėmė Portugalijos futbolininkai ir 24 min. gynėjas Pepe po kampinio galva įmušė pirmą įvartį - 1:0.

34 min. C. Ronaldo uždirbo baudos smūgį prie pat varžovų baudos aikštelės, tačiau jo paties spirtas kamuolys atsitrenkė į danų pastatytą žaidėjų sienelę.

36 min. po puikaus Nani perdavimo antrą įvartį iš labai arti pelnė Helderis Postiga - 2:0.

Nors jau atrodė, kad portugalai artėja prie lengvos pergalės, 41 min. rezultatyvia ataka atsakė ir danai: Michaelas Krohnas-Dehli galva perdavė kamuolį Nicklasui Bendtneriui, kuris netrukdomas sušvelnino rezultatą ir atgaivino intrigą - 1:2.

Netrukus po dar vieno gero Nani epizodo arti įvarčio buvo ir C. Ronaldo, bet kamuolį praktiškai nuo vartų linijos išspyrė Simonas Kjaeras.

Antras kėlinys

Portugalai aktyviai pradėjo ir antrąjį kėlinį ir jau 50 min. C. Ronaldo iššoko vienas prieš varžovų vartininką, tačiau smūgiavo nors ir stipriai, bet tiesiai į jį.

Rezultatas vertė danus bėgti į puolimą, o portugalai laukė palankesnių progų kontratakoms ir tokių buvo tikrai nemažai. 57 min. Miguelis Veloso baudos smūgiu suko kamuolį į vartus, bet S. Andersenui tai didesnių problemų nesukėlė.

60 min. aikštę buvo priverstas palikti dar vienas susižeidęs danų žaidėjas - Dennisas Rommedahlis. Jį pakeitė Tobiasas Mikkelsenas.

62 min. galingai iš toli šovė Williamas Kvistas - kamuolys praskriejo šalia Rui Patricio ginamų vartų.

71 min. nestipriu smūgiu pasižymėti pamėgino Nelsonas Oliveira, o jau po akimirkos netoli tikslo buvo danas N. Bendtneris, kaire koja pasiuntęs kamuolį šiek tiek į šoną nuo vartų.

77 min. arti savo baudos aikštelės Nani netyčia sužaidė rankomis ir danai gavo teisę atlikti baudos smūgį, tačiau jiems pritrūko tikslumo. 78 min. dar vieną idealų šansą pelnyti savo pirmą įvartį čempionate turėjo C. Ronaldo, bet ir vėl nepergudravo varžovų vartininko.

80 min. galva N. Bendtneris pranoko Pepę ir puikiu smūgiu galva išlygino rezultatą - 2:2.

Po netikėtai praleisto įvarčio portugalai iškart užgulė varžovų vartus ir po keitimo aikštėje pasirodęs puolėjas Silvestre'as Varela 87 min. įmušė nuostabų įvartį - 3:2.

Per likusį laiką ir teisėjo pridėtas 4 min. Morteno Olseno auklėtiniams išplėšti taško nebepavyko.

Rungtynės:

Portugalija 3 - 2 Danija
24' [1 - 0] Pepe
36' [2 - 0] Helderis Postiga
41' [2 - 1] Nicklasas Bendtneris
80' [2 - 2] Nicklasas Bendtneris
87' [3 - 2] Silvestre'as Varela

29' Rauliui Meirelesui (Portugalija) parodyta geltona kortelė
56' Jakobui Poulsenui (Danija) parodyta geltona kortelė
81' Larsui Jacobsenui (Danija) parodyta geltona kortelė
90' Cristiano Ronaldo (Portugalija) parodyta geltona kortelė.

Statistika: Portugalija - Danija

Smūgiai į vartų plotą: 12 - 6

Smūgiai šalia vartų: 5 - 3

Kamuolio kontrolė: 41 - 59

Kampiniai: 6 - 7

Pražangos: 17 - 18

Geltonos kortelės: 2 - 2.

Nuošalės: 0 - 2.

* * *

Primename, kad pirmame ture danai kiek nelauktai 1:0 įveikė olandus, o portugalai 0:1 nusileido vokiečiams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (261)