Rusai pirmieji pelnė įvartį, kai 37 min. pasižymėjo Alanas Dzagojevas, bent laikinai tapęs rezultatyviausiu turnyro žaidėju (3 įvarčiai). Antro kėlinio pradžioje, 57 min., puikiu smūgiu rezultatą išlygino Jakubas Blaszczykowskis.









Lenkijos rinktinės sudėtis: Przemyslawas Tytonas, Lukaszas Piszczekas, Marcinas Wasilewskis, Damienas Perquisas, Sebastianas Boenischas, Rafalas Murawskis, Eugenas Polanskis (85' Adamas Matuszczykas), Dariuszas Dudka (73' Adrianas Mierzejewskis), Jakubas Blaszczykowskis, Ludovicas Obraniakas (90' Pavelas Brožekas), Robertas Lewandowskis.

Rusijos rinktinės sudėtis: Viačeslavas Malafejevas, Aleksandras Aniukovas, Sergejus Ignaševičius, Aleksejus Berezuckis, Jurijus Žirkovas, Romanas Širokovas, Igoris Denisovas, Konstantinas Zyrianovas, Andrejus Aršavinas, Alanas Dzagojevas (80' Maratas Izmailovas), Aleksandras Keržakovas (70' Romanas Pavliučenka).

Rungtynių eiga:

Pirmas kėlinys:

Susitikimą aktyviau pradėjo šeimininkai lenkai. Jau 7 min. neblogą šansą turėjo Sebastianas Boenischas, bet jo smūgį galva atrėmė Viačeslavas Malafejevas.

11 min. iš toli smagų smūgį paleido Robertas Lewandowskis - kamuolys praskriejo tik šiek tiek virš vartų.

Pirmame ture net keturis įvarčius pelnę rusai per pirmas 25 min. nesurezgė nė vienos dėmesio vertos atakos, o iniciatyva akivaizdžiai priklausė lenkams.

Ir toliau nesisekė rusų puolėjui Aleksandrui Keržakovui, kurio visi bandymai lėkdavo bet kur, tik ne į vartų plotą.

37 min. po Andrejaus Aršavino preciziškai pakelto baudinio pirmas prie kamuolio suskubo Alanas Dzagojevas ir pelnė įvartį galva - 1:0.

39 min. gana pavojingai smūgiavo Jakubas Blaszczykowskis, bet vėl savo vietoje buvo V. Malafejevas. Pirmas kėlinys taip ir baigėsi - 1:0.

Antras kėlinys

Lenkai nieko nelaukė ir nuo pat antro kėlinio pradžios puolė varžovų vartus - 50 min. vėl atakos smaigalyje atsidūrė R. Lewandowskis, bet ir toliau nepramušamas buvo V. Malafejevas.

59 min. puikiu smūgiu kaire koja kamuolį į tolimą vartų kampą pasiuntė J. Blaszczykowskis - 1:1.

Iškart po šio epizodo susistumdė Igoris Denisovas ir R. Lewandowskis - teisėjas juos abu „apdovanojo“ geltonomis kortelėmis.

68 min. po gražios kombinacijos į smūgio poziciją buvo išvestas A. Dzagojevas, tačiau jo bandymas kaire koja buvo kiek per silpnas.

Vėliau žaidimas nurimo ir abi komandos, vietoj rizikos, pasirinko saugias lygiąsias - 1:1.



Rungtynės:

Lenkija 1 - 1 Rusija
37' [0 - 1] Alanas Dzagojevas
57' [1 - 1] Jakubas Blaszczykowskis

60' Robertui Lewandowskiui (Lenkija) parodyta geltona kortelė
60' Igoriui Denisovui (Rusija) parodyta geltona kortelė
75' Alanui Dzagojevui (Rusija) parodyta geltona kortelė
79' Eugenui Polanskiui (Lenkija) parodyta geltona kortelė

Statistika: Lenkija - Rusija

Smūgiai į vartų plotą: 9 - 3

Smūgiai šalia vartų: 6 - 4

Kamuolio kontrolė: 43 - 57

Kampiniai: 4 - 6

Pražangos: 12 - 13

Geltonos kortelės: 2 - 2.

Nuošalės: 2 - 2.

A grupės turnyro lentelė po dviejų turų:


1.Rusija21105:24
2.Čekija21013:53
3.Lenkija20202:22
4.Graikija20112:31

* * *

Primename, kad lenkai pirmame ture tenkinosi tik lygiosiomis 1:1 su graikais, nors po pirmo kėlinio pirmavo 1:0 ir turėjo vieno žaidėjo pranašumą.

Šio vakaro dvikovoje Lenkijos komandos vartus gynė ne pagrindinis vartininkas Wojciechas Szczesny, pirmame ture gavęs raudoną kortelę, o atsarginiu turėjęs būti Przemyslawas Tytonas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (897)