70-ą minutę graikai turėjo galimybę persverti santykį, bet Georgios Karagounis nerealizavo 11 metrų baudinio.

Mačo arbitras Carlosas Velasco Carballo praėjusį sezoną Ispanijos „La Liga“ čempionate per 29 rungtynes parodė 178 geltonas ir 16 raudonų kortelių – vidutiniškai po kiek daugiau nei 6 geltonas per susitikimą.

Europos čempionato atidarymo mače jis skyrė 4 geltonas ir 2 raudonas korteles.

Prieš čempionatą Lenkija sužaidė trejas draugiškas rungtynes, kurias visas laimėjo (1:0 prieš Latviją, 1:0 prieš Slovakiją ir 4:0 prieš Andorą). Graikijos komanda per pasirengimo ciklą sužaidė 1:1 su tais pačiais slovakais ir 1:0 nugalėjo Armėniją.

Birželio 12 d. antrame ture Lenkija žais su Rusija, o Graikija su Čekija.

Rezultatas

Lenkija 1 - 1 Graikija

17' Robert Lewandowski [1 - 0]
50' Dimitris Salpingidis [1 - 1]

70' Georgios Karagounis (Graikija) - nerealizavo 11 metrų baudinio

44' Sokratis Papastathopoulos (Graikija) - raudona kortelė (už dvi geltonas)
69' Wojciech Szczesny (Lenkija) - raudona kortelė

45' Jose Holebas (Graikija) - geltona kortelė
54' Georgios Karagounis (Graikija) - geltona kortelė

Rungtynės

Pirmas kėlinys

Dvikovos pradžioje kamuolį ilgiau kontroliavo graikai. Žaidimas vyko daugiau aikštės viduryje. 4-ą minutę iniciatyvą perėmė lenkai ir sukūrė tris pavojingas progas iš eilės. Po Rafalo Murawskio smūgio kamuolį į kampinį ne be vargo nukreipė vartininkas Konstantinos Chalkias.

Po lenkų išpuolių žaidimas vėl aprimo ir išsilygino. 12-ą minutę Theofanis Gekas galva smūgiavo šalia Lenkijos rinktinės vartų, o po kelių akimirkų jau po Jakubo Blaszczykowskio „šūvio“ kamuolys praskriejo virš graikų vartų skersinio.

14-ą minutę lenkų futbolininkai surengė pavojingiausią pirmame ketvirtyje ataką, kai perdavimo iš dešinio sparno nepavyko „uždaryti“ puolimo lyderiui Robertui Lewandowskiui.

17-ą minutę krito pirmas čempionato įvartis. Po graikų gynėjų klaidos iš dešinio krašto pakeltą kamuolį galva į tinklą nukreipė lenkų „įvarčių mašina“ R. Lewandowskis - 1:0.

Po įvarčio futbolas vėl tapo ramesnis ir 24-ą minutę Konstantinos Katsouranis pabandė laimę smūgiu iš toli. Smūgis buvo nestiprus ir netaiklus.

29-ą minutę lenkai prasižengė savo kairiame gynybos krašte prie pat baudos aikštelės ribų, bet graikai nieko pavojingo nesukūrė. Nuo to momento aktyvesni buvo Graikijos rinktinės futbolininkai.

37-ą minutę gerą progą turėjo Lenkijos ekipos narys Damienas Perquisas, bet iš baudos aikštelės nepataikė į vartus. Kėlinio pabaigoje vyko atviras ir gyvas futbolas, bet pavojingų momentų nebuvo. 44-ą minutę už antrą geltoną kortelę iš aikštės buvo išvytas graikas Sokratis Papastathopoulos. Po akimirkos lenkas D. Perquisas netyčia kamuolį savo baudos aikštelėje lietė ranka, bet teisėjo C. Velasco Carballo švilpukas tylėjo. Po 45 minučių kovos Lenkijos rinktinė pirmavo - 1:0.

Antras kėlinys

Antras kėlinys prasidėjo gana pavojingu R. Lewandowskio smūgiu 48-ą minutę. Graikai ir dešimtyje stengėsi kurti atakas ir viena jų 50-ą minutę baigėsi išlyginamuoju įvarčiu. Po lenkų vartininko Wojciecho Szczesny ir gynėjų nesusikalbėjimo tik po keitimo aikštėje pasirodęs Dimitris Salpingidis grąžino pusiausvyrą - 1:1.

Keliolikos minučių lenkams prireikė atsigauti nuo varžovų netikėto smūgio. Sužaidus valandą, Lenkijos rinktinės futbolininkai vėl ėmė spausti priešininkus. Tačiau dar vieną pavojingą kontrataką surengė graikai. Georgios Samaras 63-ią minutę išvengė nuošalės spąstų ir smūgiavo iš arti, bet nepataikė į vartus.

69-ą min. lenkų vartininkas W. Szczesny baudos aikštelėje pargriovė D. Salpingidį, buvo išvytas iš aikštės ir dar „uždirbo“ 11 metrų baudinį, bet G. Karagounis jo nerealizavo. Lenkus išgelbėjo atsarginis vartininkas Przemyslawas Tytonas. Šis graikas neįmušė baudinio ir per kontrolines rungtynes su armėnais.

74-ą min. D. Salpingidis įmušė antrą įvartį į Lenkijos rinktinės vartus, bet teisėjas C. Velasco Carballo užfiksavo gana abejotiną nuošalę.

Susilyginus sudėtims, lygesnis tapo ir futbolas. Pavojingi momentai kildavo tai prie vienų, tai prie kitų vartų, tačiau iškovoti pergalės nei vienai komandai nepavyko. Lygiosios - 1:1.

Sudėtys:

Lenkija: Wojciech Szczesny (70' Przemyslaw Tyton), Lukasz Piszczek, Marcin Wasilewski, Damien Perquis, Sebastian Boenisch, Rafal Murawski, Eugen Polanski, Jakub Blaszczykowski, Ludovic Obraniak, Maciej Rybus, Robert Lewandowski.

Graikija: Konstantinos Chalkias, Vasilios Torosidis, Sokratis Papastathopoulos, Avraam Papadopoulos (37' Kyriakos Papadopoulos), Jose Holebas, Ioannis Maniatis, Konstantinos Katsouranis, Georgios Karagounis, Sotirios Ninis (46' Dimitris Salpingidis), Theofanis Gekas, Georgios Samaras.

Vilniuje Lenkų namuose virė nemažesnės aistros, negu Varšuvoje. Apie tai DELFI fotoreportaže.


--

Statistika

Kamuolio kontrolė: Lenkija 50 proc. - 50 proc. Graikija;

Smūgiai į vartų plotą: Lenkija 13 - 8 Graikija;

Smūgiai link vartų: Lenkija 9 - 5 Graikija;

Atremti smūgiai: Lenkija 3 - 0 Graikija;

Blokuoti smūgiai: Lenkija 1 - 0 Graikija;

Kampiniai: Lenkija 4 - 4 Graikija;

Atakos: Lenkija 35 - 21 Graikija;

Pavojingos progos: Lenkija 2 - 4 Graikija;

Nuošalės: Lenkija 0 - 3 Graikija;

Geltonos kortelės: Lenkija 0 - 4 Graikija;

Raudonos kortelės Lenkija 1 - 1 Graikija;

Pražangos: Lenkija 22 - 16 Graikija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (435)