„Jei grįšiu į Etiopiją, mane gali užmušti. Jei jie neužmuš, tai pasodins į kalėjimą ar sulaikys oro uoste. Tačiau aš padariau savo pasirinkimą. Gali būti, kad persikelsiu į kitą valstybę“, - sakė F. Lilesa.

Pasak bėgiko, Etiopijoje per pastaruosius devynis mėnesius tūkstančiai žmonių buvo nužudyta demonstracijų metu, kur jie reikalavo laikytis žmogaus teisių, siekė politinių ir socialinių reformų.

Maratono rungties finiše Oromo genties atstovas F. Lilesa, protestuodamas prieš smurtą tėvynėje ir šalies valdžią, iškėlė virš galvos sukryžiuotas rankas suspaustais kumščiais. Etiopas distanciją įveikė per 2 val. 9 minutes ir 24 sek., 1 min. ir 10 sek. pralaimėjo čempionui Eliudui Kipchoge iš Kenijos (2:08.44). Trečias buvo amerikietis Galenas Ruppas (2:10.05).

Etiopijos valdžia greitai reagavo į sportininko pareiškimą. Pirmadienį buvo pareikšta, kad F. Lilesa bus sutiktas kaip didvyris ir, neva, jokio politinio persekiojimo jam nebus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)