Torsida žino, kaip linksmintis tribūnose, tačiau kai šventė prasitęsia už stadiono ribų, brazilams lygių turbūt nelieka.

Tūkstančiai miestiečių ir Rio de Žaneiro svečių penktadienio vakarą plūdo į garsųjį Kopakabanos paplūdimį, kur greta oficialios FIFA fanų zonos prasidėjo pergalės prieš Kolumbiją karnavalas.

Nacionalinės rinktinės marškinėliais, vėliavomis ar išmoningesniais atributais pasidabinę brazilai ūžė per visą naktį, taip ir nespėję sužinoti, jog sulig ketvirtfinaliu čempionatas baigėsi traumą patyrusiam jų komandos lyderiui Neymarui.

Dainos, skanduotės, samba ir laisvai pasilieję gėrimai karštakošiams planetos pirmenybių šeimininkams tik dar labiau įkaitino kraują. Merginos drąsiai glebėsčiavosi su praeiviais, porelės glamonėjosi nesidrovėdamos minios, o svaigalų padauginę sirgaliai nesivaržydami priguldavo ant paplūdimio smėlio arba palei Atlanto vandenyną einančios gatvės grindinio.

Šalimais buriavosi ir nemažai seniausios pasaulyje profesijos atstovių, nusitaikiusių pirmiausia į futbolo gerbėjus iš užsienio. Kitaip nei noriai nuotraukoms pozuojantys šventės dalyviai, prostitutės fotoobjektyvo vengė it velnias kryžiaus – anot vienos jų, kad nebūtų bėdų su policija.

Paaiškinimas skamba gana keistai, kai pareigūnai stovi vos už keliolikos žingsnių. Prižiūrėti, kad Kopakabanos paplūdimyje vietiniai ir atvykėliai dūktų be incidentų, buvo pasitelkti šimtai policininkų, išrikiuotų ištisomis kuopomis kas 50 metrų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)