Kroatai padarė viską, ką galėjo grupių varžybose – 2:0 įveikė Nigeriją, 3:0 sutriuškino Argentiną ir 2:1 nugalėjo Islandiją.

Dvikovos pradžioje savo žaidimo tempą diktavo Kroatijos rinktinė, kurios sudėtį galima pavadinti eksperimentine - didžioji pagrindinių žaidėjų dalis sėdėjo ant atsarginių suolo.

Tačiau jauniausia kada nors pasaulio čempionatuose pagal žaidėjų amžių aikštėje Kroatijos komanda pradėjo klysti ir tomis klaidomis pasinaudoję islandai vis dažniau ėmė grasinti jų vartams.

Be įvarčių pasibaigęs pirmasis kėlinys išsiskyrė pauze, per kurią medikų pagalbos prireikė Birkirui Bjarnasonui. Islandų saugą Marko Pjaca pavaišino alkūne ir rinktinės daktarams teko stabdyti iš futbolininko nosies pasipylusį kraują. Tačiau nepaisydamas traumos B. Bjarnasonas pratęsė rungtynes.

Didžiausi įvykiai laukė antroje dvikovos dalyje. 52 min. Milanas Badeljis iš pradžių galva smūgiavo ir sudrebino varžovų vartų skersinį, o jau kitoje atakoje po minutės galingu smūgiu pasiuntė kamuolį nuo žemės į Islandijos rinktinės vartų tinklą.

Triukšmingai savo sirgalių palaikomi islandai surengė kelias pavojingas atakas priešingoje aikštės pusėje, tačiau daugiausiai, ką laimėjo, tai sudrebino vartų skersinį.

76 min. vikingų palikuonys už pastangas buvo apdovanoti. Kroatas Dejanas Lovrenas sužaidė ranka baudos aikštelėje ir rungtynių teisėjas ispanas Antonio Mateu parodė į 11 m baudinio žymą.

Gylfi Sigurddssonas nesunkiai realizavo 11 m baudinį ir išlygino rezultatą 1:1.

Abi rinktinės turėjo progų dar kartą pasižymėti, tačiau sausakimšoje „Rostov“ arenoje, kur buvo išparduoti visi 43,472 bilietai, triumfavo Kroatija.

90 min. pergalingą įvartį pelnė Ivanas Perišičius. Padriki islandų bandymai dar kartą rezultatą išlyginti baigėsi buvo nesėkme.

Aštuntfinalyje Kroatija žais su Danija, o Argentina - su Prancūzija.

Islandija 1 – 2 Kroatija

53' [1 – 1] Milanas Badeljis
76' [1 – 1] Gilfi Sigurdssonas (11 m baud.)
90' [1 – 2] Ivanas Perišičius

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)