„Squadra Azzurra“ vairininkas savo sprendimą pranešė spaudos konferencijoje po rungtynių, kuriose 0:1 nusileidę italai antrą kartą iš eilės planetos pirmenybes užbaigė nesugebėję iškopti į atkrintamąsias varžybas.

„Prisiimu atsakomybę ir traukiuosi. Mano sprendimas yra neatšaukiamas. Kažkodėl visiems Italijoje atrodo, kad rinktinė yra kaip politinė partija, eikvojanti valstybės resursus. Aš mokesčių mokėtojų pinigų nevagiu, bet prisiimu atsakomybę dėl mūsų rezultato“, – pareiškė treneris.

Nuo 2010-ųjų savo šalies nacionalinei komandai vadovavęs ir prieš dvejus ją į Europos čempionato finalą nuvedęs specialistas vos prieš mėnesį buvo pratęsęs savo sutartį su Italijos futbolo federacija iki 2016 metų.

Nors iškart po mačo su urugvajiečiais C. Prandelli aptarė savo atsistatydinimą su federacijos prezidentu Giancarlo Abete, pastarasis dar vylėsi, jog ataušusį trenerį vėliau pavyks perkalbėti.

„Tikiuosi, jis pagalvos iš naujo. Mūsų rinktinės žaidimas dabar vertas didžiausios pagarbos, o pastarųjų metų rezultatai taip pat daug ką pasako“, – teigė G. Abete, kuris irgi ruošiasi trauktis iš posto.

C. Prandelli taip pat piktinosi teisėju Marco Rodriguezu iš Meksikos, 59 minutę po žaidybinio epizodo išvijusiu iš aikštės saugą Claudio Marchisio. Bet 56-erių buvęs Florencijos „Fiorentina“ klubo strategas čia pat pripažino, jog kovą dėl vietos aštuntfinalyje italai pralaimėjo ne rungtynėse su Urugvajumi, o prieš tai praleidę sensacingą kuklios Kosta Rikos komandos antausį.

Italų fiasko reiškia, jog planetos pirmenybių atkrintamosiose varžybose nežais nė viena 2012 metų Europos čempionato finalo dalyvė: Ispanija viltis apginti titulą palaidojo dar praėjusią savaitę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)