Į renginį susirinkusius miestiečius ir krepšininką sveikino Marijampolės savivaldybės atstovai, pirmas D. Songailos treneris Gintautas Žibūda, Marijampolės krepšinio federacijos viceprezidentas Kęstutis Svitojus bei krepšinio klubo „Mantinga“ prezidentas Klemencas Agentas.

Treneris G. Žibūda prašė D. Songailos pasirašyti ant marškinėlių su jo 9 numeriu, kurie bus pakabinti buvusioje krepšininko sporto mokykloje bei kvietė susirinkusį jaunimą sketi suvalkiečio krepšininko pavyzdžiu ir pakartoti jo pasiekimus.

Susitikimo su aukštaūgiu krepšininku metu buvo iškelta idėja įsteigti jo vardo krepšinio mokyklą Marijampolėje. Pabaigus karjerą Lietuvos vyrų krepšinio rinktinėje, tikimasi, kad Darius skirs daugiau laiko ir energijos savo gimtajam kraštui. Išreikšdamas pagarbą už nuopelnus krepšinio ir Marijampolės vardo garsinimui K. Agentas pakvietė D. Songailą tapti Marijampolės krepšinio federacijos garbės prezidentu.

Marijampoliečiai savo kraštietį stengėsi pasveikinti kuo išradingiau. Štai „Arvi“ įmonių grupės atstovas atsidėkodamas už įspūdingus metimus D. Songailai įteikė iš kalakutienos pagamintą krepšinio kamuolį.

„Ačiū mamai, kad išleido į tris olimpiadas“, – juokaudamas savo kalbą pradėjo krepšinio žaidėjas.

Vėliau diskusijai pakrypus apie Lietuvos krepšinio rinktinės sudėtį rezultatyviausias jos žaidėjas atsakė, kad komandą sudarė patys geriausi Lietuvos žaidėjai.

„Kai laimi komanda – laimi žaidėjai ir sirgaliai. Komandai pralaimėjus – pralaimi treneris. Tačiau galiu pasakyti vienareikšmiškai, šiuo metu esame geriausi Lietuvos žaidėjai“, – sakė krepšininkas.

34-erių metų D. Songaila iš Londono olimpiados grįžo, kaip rezultatyviausias žaidėjas. Nacionalinėje krepšinio rinktinėje su pertraukomis žaidė nuo 2000-ų. Per savo karjerą nacionalinėje komandoje D. Songaila laimėjo olimpinę bronzą Sidnėjaus olimpiadoje, 2003 metų Europos čempionate Švedijoje užsikabino aukso medalį bei 2007 metais su Lietuvos rinktine Europos pirmenybėse Ispanijoje iškovojo bronzą.