Tokiu būdu D grupėje triumfavo Prancūzijos futbolininkai (6 tšk.), o antroji vieta atiteko Australijos komandai (6 tšk.).

Tunisiečiai su 4 taškais liko už borto, treti, o danai (1 tšk.) – apskritai paskutiniai, ketvirti.

Australų didvyriu tapo Mathew Leckie, 60 minutę nuginklavęs Kasperį Schmeichelį ir tik antrą kartą istorijoje išvedęs Okeanijos atstovus į aštuntfinalį.

Tuo metu bedantį puolimą rodžiusi Danija tapo antrąja FIFA reitingo TOP-10 nare, kurios neteko šis pasaulio čempionatas. 6-oje vietoje klasifikuojama dabartinė Europos futbolo karalienė Italijos rinktinė apskritai nepateko į pirmenybes.


Prieš paskutinį turą ramūs buvo tik planetos čempionų titulą ginantys prancūzai, kurie su 6 taškais jau yra užsitikrinę pirmą vietą.

„Les Bleus“ treneris Didier Deschampsas per nieko prancūzams nebereiškiančią dvikovą nusprendė startuoti su atsarginėmis pajėgomis: vienuoliktuke neatsirado vietos nei Kyliano Mbappe, nei Olivier Giroud, nei Antoine'ui Griezmannui, nei Hugo Llorisui, nei daugeliui kitų – buvo matyti tik du įprasti veidai, t. y. saugas Aurelienas Tchouameni ir gynėjas Raphaelis Varane'as.

Tuo pasinaudoję afrikiečiai 58 min. išsiveržė į priekį po gražios kombinacijos ir Wahbi Khazri įvarčio. Nors pralaimėti nenorėję prancūzai į aikštę metė K. Mbappę, A. Griezmanną, Ousmane'ą Dembelę, Adrieną Rabiot ir Williamą Salibą, pabėgti nuo nesėkmės jiems nepavyko.

Tunisas dar nė karto nėra žaidęs atkrintamosiose varžybose ir buvo per plauką nuo istorinio pasiekimo.


Savo ruožtu australai tarp šešiolikos geriausiųjų jau buvo 2006-aisiais, kai aštuntfinalyje tik po kontroversiško 11 m baudinio, skirto 90+5 min., nusileido būsimajai čempionei Italijai.


Dvi gerausios D grupės komandos aštuntfinalyje susigrums su C grupės atstovėmis, kurios savo santykius išsiaiškins vėliau vakare. Ten savo šansų dar turi visa ketveriukė: Lenkija (4 tšk.), Argentina (3 tšk.), Saudo Arabija (3 tšk.) ir Meksika (1 tšk.).

Jau žinomos ir pirmosios dvi atkrintamųjų varžybų poros: Nyderlandai – JAV ir Anglija – Senegalas.

Vietas aštuntfinalyje anksčiau laiko rezervavosi ir Portugalijos bei Brazilijos futbolininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)