„Dar viena Dakaro diena, dar vienas finišas. Teko kaip reikiant pasimaudyti smėlio voniose, ypač važiuojant paskui lėtesnius varžovus ir sunkvežimius. Esam labai pavargę, bet laimingi – važiuojam pastatyti kamanę ir ją apžiūrėti prieš antrąją maratono dieną“, – ketvirtadienio Dakaro greičio ruožo įspūdžius pasakojo komandos vairuotojas Vaidotas Žala.

Daug laiko ekipažas prarado kuomet siaurame kanjone sutiko įklimpusį keturratį ir du jį ištraukti bandančius motociklus. Aplenkti jų šansų nebuvo, tad teko sustoti. O sustojimas feš feš smėlyje reiškia viena – teks lipti iš automobilio ir traukti kastuvus. Tad sportininkai padėjo iškelti įstrigusį keturratį, o po to patys dar pusvalandį užtruko kol vėl galėjo važiuoti.

V. Žala juokavo, kad apie trečiadienį jau galvojo kaip gana sudėtingą etapą. Tačiau palyginus su ketvirtuoju, trečiasis visiškai nublanksta. Etapo sudėtingumą įrodo ir kai kurių lenktynininkų patirtys – pavyzdžiui, Sebastienas Loebas savo „Peugeot“ ratus per dieną pramušė tris kartus ir penktadieniui atsarginius turės skolintis iš komandos draugų. Tiesa, „Agrorodeo“ „atsilieka“ nedaug – prarado du ratus.

„Desertui buvo daug feš fešo – gavom į ausis, į nosį, burną ir į akis. Nemažai akmenų – matomų ir nelabai. Skaudu buvo mums, automobiliui – kad ir kaip saugojom, bet vis tiek minus du ratai. Pirma dalis buvo puiki, kokius 170 km važiavom geru tempu, o po to prasidėjo nelaimingi loterijos bilietai. Ilgą laiką prasikankinom už sunkvežimio važiuodami, šiaip ne taip jį aplenkėm, tačiau netrukus prapylėm ratą ir turėjom vėl vilktis iš paskos. Ir taip su daug varžovų“, – prisiminė šturmanas Saulius Jurgelėnas.

Bendroje automobilių įskaitoje po ketvirto etapo „Agrorodeo“ komanda pakilo į 16-ą vietą.

Penktadienį Dakaro dalyvių laukia panašus maršrutas kaip ir ketvirtadienį, tik į priešingą pusę – startavus Taknoje, reikės grįžti į Arekipą. Tačiau organizatoriai paruošė kur kas daugiau išbandymų – šįkart bus net 517 km greičio ruožų (ir 197 km pervažiavimo bendro naudojimo keliais). Didelė dalis jų – itin aukštose Ilo kopose, o lenktynes dar paįvairins masiniai startai.

Įveikus maratoną, lenktynininkai galės pasiilsėti – šeštadienį numatyta laisva diena.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)