Į eilę išrikiuoti sportininkai sutiko plojimais

Šeštadienio rytą prezidentė prie olimpinio kaimelio pasirodė su neįprastai negausia palyda. Svečius pasitiko Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) viceprezidentas ir olimpinės misijos Londone vadovas Algirdas Raslanas. Kol D. Grybauskaitė ėjo į kaimelio teritoriją ir bendravo su žiniasklaida, daugiaaukščio, kuriame gyvena Lietuvos sportininkai, kieme išsirikiavę jau laukė olimpiečiai.

Prezidentę jie pasitiko aplodismentais, o pastaroji atsilygino lauktuvėmis bei linkėjimais. Pabendravusi su atletais D. Grybauskaitė patraukė apžiūrėti kambarių, kuriuose įsikūrę lietuviai.

„Iki šiol niekada nesu buvusi olimpinėse žaidynėse, todėl apsilankyti čia – įdomu ir paslaptinga. Daug girdėjau, kad čia sportininkams jauku ir patogu, todėl noriu pati tuo įsitikinti“, – žurnalistams sakė prezidentė.

Ji nesiryžo spėlioti, kiek medalių lietuviai parsiveš iš Londono.

„Visi mūsų dalyviai verti geriausių žodžių. Mes labai daug tikimės ne tik iš jų, bet ir iš visos Lietuvos. Tiesiog linkiu visiems pasirodyti kuo geriau ir pasiekti savo asmeninius rekordus, asmenines pergales, o tai ir yra svarbiausia“ – kalbėjo šalies vadovė.

Vizito tikslas – paremti atletus

Viešnagės olimpiniame kaimelyje išvakarėse D. Grybauskaitė Londono olimpiniame stadione stebėjo žaidynių atidarymo ceremoniją. Anot jos, renginys buvo labai didingas ir tipiškai britiškas.

Iš viso prezidentė Londone viešės tris dienas. Šeštadienį ji apsilankė ir startavusiose plaukimo varžybose, kuriose sėkmingai pasirodė Giedrius Titenis, o sekmadienį stebės krepšinio rungtynes tarp lietuvių ir argentiniečių.

Prezidentė tikino, kad lankytis sporto varžybose jai įdomu, tačiau svarbiausias tikslas – morališkai paremti tautiečius sportininkus.

„Kai vadovai neatvažiuoja, sportininkams parodoma nepagarba, jie nesijaučia palaikomi”, – aiškino D. Grybauskaitė.

Viešnagę Londone ji taip pat žadėjo išnaudoti susitikimams su kitų valstybių lyderiais, kurių penktadienį Didžiosios Britanijos sostinėje susirinko per šimtą. D. Grybauskaitė dalyvavo karalienės Elžbietos II surengtame priėmime Bekingemo rūmuose, planavo susitikti su Didžiosios Britanijos Vyriausybės atstovais.

Dėl kadro su karaliene griuvo nuo kėdės

Šeštadienį olimpinį kaimelį aplankė ir Didžiosios Britanijos karalienė Elžbieta II. Monarchė atvyko į kaimelio valgyklą, kurioje daug kam netikėtas karališkas vizitas sukėlė nemažą sumaištį.

Pagal programą, karalienė turėjo pabendrauti su iš anksto atrinktais sportininkais, tačiau nufotografuoti ar nufilmuoti garbią viešnią panoro kur kas daugiau atletų ir kitų milžiniškos valgyklos klientų. Kilo spūstis, įvairiausių tautybių sportininkai korėsi ant kėdžių ar stalų, kad savo akimis išvystų karalienę.

Vienas nelaimėlis per neatsargumą su trenksmu nuvirto nuo kėdės, bet monarchė nė kiek nesutriko ir ramiai toliau bendravo su parodyto dėmesio sujaudintais olimpiečiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (132)