Įpusėjus olimpiadai komandų rikiuotėje su vienu sidabro ir dviem bronzos apdovanojimais lietuviai dalijasi 49-ą vietą su Kuba.

Sekmadienį mūsiškių apdovanojimų kraitį gali papildyti Lietuvos maratonininkės – Diana Lobačevskė, Rasa Drazdauskaitė ir Vaida Žūsinaitė, kurios bus tarp 157-ių bėgikių, Sambadrome 15 val. 30 min. išbėgsiančių į Rio de Žaneiro gatvėse įrengtą 42 kilometrų 195 metrų ilgio trasą.

Antrą bandymą Rio atliks 33-ejų metų dviratininkė Simona Krupeckaitė, kuri šeštadienį keirino rungtyje liko tik dvylikta ir tikrai norės reabilituotis bei pakovoti dėl medalio.

Tuo metu krepšinio turnyre – pirmo etapo atomazga: finišuos A grupės kovos ir paaiškės potencialūs Lietuvos rinktinės, kuri B grupėje užims pirmą arba trečią vietą, varžovai ketvirtfinalyje. Jai kol kas realiausiai pretenduoja tapti australai arba serbai.

Ką įrodyti, turės ir JAV komanda, paskutines dvejas rungtynes laimėjusi tik po itin atkaklių mūšių: 98:88 prieš Australiją ir 94:91 – prieš Serbiją. Sekmadienį 20 val. 15 min. amerikiečiams iššūkį mes Prancūzijos krepšininkai.

Rugpjūčio 14 d., sekmadienis

15.30-18.30 val. Lengvoji atletika, moterų maratonas – Diana Lobačevskė, Rasa Drazdauskaitė, Vaida Žūsinaitė
20.15 val. Krepšinis, A grupė: JAV – Prancūzija
22.00 val. Dviračių sportas, trekas, sprinto kvalifikacija – Simona Krupeckaitė
23.12 val. Dviračių sportas, trekas, sprinto kvalifikacija, 1/16 – Simona Krupeckaitė*

Po vidurnakčio

00.51 val. Dviračių sportas, trekas, sprinto paguodos važiavimas – Simona Krupeckaitė*
01.00 val. Krepšinis, A grupė: Australija – Venesuela
04.30 val. Krepšinis, A grupė: Serbija – Kinija

Geriausiai iš Lietuvos maratonininkių trijulės olimpinių žaidynių skonį žino 35-erių metų Panevėžio Karaliaus Mindaugo husarų bataliono vyresnioji eilinė Rasa Drazdauskaitė. Ji 2008 m. Pekine finišavo 37-ta, o prieš ketverius metus Londone – 26-ta.

Susipažinusi su Rio žaidynių trasa R.Drazdauskaitė sakė: „Trasa lygi, driekiasi prie jūros, miesto centre. Bus daug posūkių, reikės žiūrėti, kur statome kojas, nes reikės bėgti ir akmenuotu grindiniu, todėl turėsime būti atsargios. Šį kartą startuos beveik 160 bėgikių – tiek olimpinėse žaidynėse dar neteko sutikti. Gerai, bus su kuo kovoti.“

Ne naujokė olimpinėse žaidynėse ir 36 metų D.Lobačevskė. Ji 2012 m. Londone buvo 27-a.

Bėgimo išvakarėse ši sportininkė stengėsi atidėti mintis apie būsimą kovą trasoje: „Dabar net negalvoju apie startą. Eisime pavalgyti, pasivaikščioti, pasifotografuoti, o rytoj ryte jau vyks susikaupimas, apgalvosiu, kaip bėgsiu. Sekmadienį žada karštą orą, tai mums bus tikrai nelengva. Gal pačioje pradžioje nebus taip karšta, bet į pabaigą tikrai bus ką veikti, ne tik su varžovėmis, bet ir pačiai su savimi“.

Rio de Žaneire D. Lobačevskė po finišo galės atsiremti į tvirtą petį – olimpinėse žaidynėse karščiausias jos sirgalius yra sportininkės gyvenimo draugas irkluotojas Mindaugas Griškonis. Jis jau pasirūpino, kad jųdviejų duktė Atėnė gautų labai įsimintiną lauktuvę – olimpinių žaidynių sidabro medalį. Jį atletas iškovojo su Sauliumi Ritteriu irkluodamas porinę dvivietę.

Jauniausia iš lietuvių trejeto – 28-erių metų Vaida Žūsinaitė – debiutuos olimpinėse žaidynėse. Tiesa, nedaug trūko, kad ji prieš ketverius metus būtų įvykdžiusi 3000 m kliūtinio bėgimo olimpinį normatyvą ir dalyvavusi Londono žaidynėse.

„Tada nebuvo lengva derinti sportą su studijomis. Jeigu būčiau tik sportavusi, manau, normatyvas būtų paklusęs. 3000 m kliūtinis bėgimas man patiko ir buvo labai skaudu, kad nenuvažiavau į olimpines žaidynes. Per televiziją net negalėjau žiūrėti iškilmingo žaidynių atidarymo. Ir tik tada, kai mūsų sportininkai pradėjo startuoti varžybose, galėjau prisėsti prie televizoriaus. Supratau, kad gyvenimas vien olimpinėmis žaidynėmis nesibaigia. Pradėjau dirbti su bėgimo entuziastais, dalyvauti socialiniuose projektuose. Išlaikiau ramybę ir tai man padėjo ramiai rengtis Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms. Maratonas man patinka, atsirado didelė motyvacija – jaučiuosi lyg ant bangos ir, manau, kad dar ilgai bėgiosiu“, – tikino V. Žūsinaitė.

Antrą dieną iš eilės olimpinio parko velodrome pedalus mins Simona Krupeckaitė. Keirine 12-ą vietą užėmusi dviratininkė nuo 22 val. Lietuvos laiku lenktyniaus sprinto rungties atrankoje, kurioje 200 m atskiro starto iš eigos lenktynėse startuos 27 olimpietės. Į atkrintamąsias varžybas pateks 18 sportininkių.

Prieš keirino startą paklausta, su kuria rungtimi sieja daugiau vilčių, S. Krupeckaitė sakė: „Abi jos man pagrindinės. Čia tas pats, jei lieptų rinktis, kurią ranką nukirsti – kairę ar dešinę. Tai absoliučiai skirtingos rungtys. Bet abejose tikiuosi geriausio rezultato, norėtųsi ir ten, ir ten gerai pasirodyti. O kaip bus, matysime. Kadangi olimpiada ne pats geriausias mano arkliukas. Bet tikiuosi, kad pagaliau subrendau, nebus pilnos kelnės prieš startą, mokėsiu su savimi kovoti.“

Nuo 23.15 val. 18 greičiausių atrankos dalyvių pradės šešioliktfinalio kovas. Iš jų į aštuntfinalį pateks visų devynių porų nugalėtojos, o trys paskutiniai bilietai į antrą etapą bus išdalinti per paguodos važiavimus. Ketvirtfinalis, pusfinalis ir finalas vyks pirmadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)