Antrą kartą karjeroje ir pirmą kartą šių metų ralyje etapo nugalėtoju tapo Laisvydas Kancius. Tiesa, bendroje keturračių įskaitoje klaipėdietis užima 8-ą vietą.

Devintajame greičio ruože lyderiui tik kiek daugiau nei trimis minutėmis nusileidę Vaidotas Žala ir Paulo Fiuza užėmė antrąją vietą.

Tai antras kartas šiame ralyje, kada lenktynininkas po greičio ruožo liko antroje pozicijoje. Tiesa, lietuvio deficitas ištirpo iki 57 sek., nes po finišo 2:10 min. baudos sulaukė etapo lyderis Sebastienas Loebas.

Nuo lietuvio 1:11 min. atsiliko prancūzas Guerlainas Chicheritas, lyderiui pralaimėjęs kiek daugiau nei 2 min. (2:08 min.).

Dviejų etapų nebaigęs ir solidžią laiko baudą gavęs V. Žala prieš 9-ą etapą bendroje įskaitoje užėmė 50-ą vietą.

Finišą antroje pozicijoje pasiekė bagių įskaitos lyderis Rokas Baciuška. Jis tik 46 sek. nusileido pirmam finišavusiam lenkui Erykui Goczalui (3:42:20 val.).

Gera naujiena ta, kad R. Baciuška išsaugojo bendros bagių įskaitos lyderio poziciją: jis tebeturi 5:02 min. pranašumą prieš antrą vietą užimantį lenką Eryką Goczalą.

Antradiejį iš Rijado pajudėję dalyviai finišavo Harade. Organizatoriai priminė, kad dalyviai artėja Empty Quarter link, o tai, anot dalyvių, yra didžiausia „smėlio dėžė“ pasaulyje.

Devintasis greičio ruožas

Šiame greičio ruože didžiąją trasos dalį – 65 procentus sudarė dirvožemis, 16 proc. greičio ruožo dalyviams teko įveikti kopomis, 10 proc. – smėliu, 7 proc. akmenimis ir 1 proc. išdžūvusiomis upių vagomis.

Šią dieną, kaip jau įprasta, pirmasis į greičio ruožą leidosi Laisvydas Kancius. Jis šią dieną pradėjo 4-oje starto pozicijoje. Vaidotas Žala į greičio ruožą leidosi iš 10-os, Rokas Baciuška iš 12-os, Tomas Jančys iš 19-os, Gintas Petrus iš 33-ios, o Vaidotas Paškevičius iš 16-os vietų.

Visi lietuvių starto laikai penktame greičio ruože:

7:13 val. Laisvydas Kancius („Story Racing“)
8:27 val. Vaidotas Žala ir Paulo Fiuza („Teltonika Racing“)
9:31 val. Rokas Baciuška ir Oriolis Vidalis („Red Bull Can-Am Factory team“)
9:55 val. Vaidotas Paškevičius, Slavomiras Volkovas ir Tomas Gužauskas („Constra Racing“)
9:42 val. Tomas Jančys ir Irmantas Bražiūnas („Mediafon team“)
9:26 val. Gintas Petrus ir Jose Marquesas („Petrus Racing team“)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją