Rokas Baciuška, jauniausias Dakaro ralio dalyvis iš Lietuvos, debiutuosiantis sunkiausiose pasaulio varžybose, neslėpė, kad Naujųjų metų nešvęs – 22 valandą vakaro jau turėtų miegoti ir ruoštis sausio 1-ąją laukiančiam startui bei kvalifikaciniam greičio ruožui.

„Sakyčiau, reikia pamiršti 2021-uosius ir įsikibti į 2022-uosius. To ir linkiu bei palaikykit mane Dakare kitąmet“, – kalbėjo R. Baciuška.

Vaidoto Žalos „Teltonika Racing“ ekipažas taip pat nesirengia naktinėti – kruopščiai tikrindami automobilį prieš rytojaus startą jie numatę Naujųjų metų nešvęsti – 22 valandą norėtų būti lovoje.

Prisimindamas prabėgusius metus V. Žala neslėpė, kad metai prasidėjo liūdnai, bet baigiasi labai smagiai, tad įdomu, kas laukia ateinančiais metais.

„Tai linkiu, kad būtų kaip mums: kad ir prastai prasideda metai, kad gerai baigtųsi“, – linkėjo sportininkas.

„Mediafon team“ ekipažas – Tomas Jančys ir Irmantas Bražiūnas – pasakojo, kad norėtų 2022-uosius pasitikti neįprastai.

„Turim nusimatę tikslą – įšokti į baseiną vidurnaktį“, – kalbėjo T. Jančys.

Bičiulių ekipažas lietuviams, vidurnaktį sutiksiantiems naujus metus, linkėjo laimės ir sveikatos.

„O tuo pačiu, ir pinigų, ir meilės“, – juokėsi sportininkai.

Pirmasis Lietuvos sunkvežimio ekipažas, „ConnectPay Racing“, akcentavo, kad Naujiesiems metams didelių planų neturi. Svarbiausia, esą, dabar išsimiegoti, mat keltis starto dieną, sausio 1-ąją, reikės labai anksti, net 6 ryte.

„Turime šeštą startuoti, tai nedaug to miego belieka. Tai šiandien ramiai, o rytoj pasidulkinsim“, – šmaikštavo ekipažas, užsimindamas, kad rytoj smėlio kupinoje trasoje laukia dulkių kalnai.

Antanas Juknevičius, „Kreda“ komandos lyderis, taip pat neslėpė, kad vienintelis planas – miegoti, pasak jo, Lietuva dar nebus sulaukusi Naujųjų, o komanda jau miegos. Sportininkas neslėpė, kad praeinantys metai – nebuvo lengvi, žmonės buvo užsispaudę.

„Bet, žinai, čia kaip spyruoklė: spaudi, spaudi, o tada – ji iššauna. Tai tikiuosi, kad ir mes, po to spaudimo, šausim aukštyn visose srityse. Tai praėję metai buvo spaudimo, o kitais metais šausime į kosmosą“, – kalbėjo jis.

Miegoti suplanavęs ir Benediktas Vanagas, „Toyota Gazoo Racing Baltics“ komandos lyderis. Anot jo, jau 21 valandą jis bus lovoje. Sportininkas neslėpė, kad visa komanda jaučiasi pavargusi, tad pailsėti – bus tik į naudą.

„Praėjusius metus užskaitau. Ar norėčiau pakartoti? Tikrai ne, ne visas patirtis. Bet kaip žmogui man teko daug patirti, sužinoti, storesnę odą užsiauginti“, – kalbėjo lenktynininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją