Rusija kaltinama už futbolo fanų sukeltus neramumus, rasistinį elgesį ir už pirotechnikos naudojimą rungtynių metu.

Europos futbolo vadovai patvirtino, kad nemalonumų sulaukė tik rusai – jokių veiksmų prieš Anglijos futbolo asociaciją nebuvo imtasi.


Galutinis verdiktas dėl sankcijų bus priimtas antradienį.

Shocking scenes inside the Stade Vélodrome as #RUS fans stormed #ENG fans inside the stadium! pic.twitter.com/cgj4GraR7t
— Footy Funnys UK (@FootyFunnysUK) June 11, 2016

Video shows the moment Russia fans 'charge' England supporters after Euro 2016 game https://t.co/U8ERXhFhBxhttps://t.co/3OMDAKRw3H— ITV News (@itvnews) June 11, 2016

DELFI primena, kad visi neramumai tarp anglų ir rusų sirgalių prasidėjo dar gerokai prieš rungtynių startą – grumtynės vyko Marselio uoste, o jose buvo panaudoti ne tik kumščiai, bet ir peiliai.

Vis tik prasidėjus futbolo mačui situaciją nė kiek nepagerėjo – Marselio „Stade Velodrome“ stadione susirinkę žiūrovai nušvilpė Rusijos himną, o pastarosios futbolo sirgaliai už tai nusprendė atkeršyti.

Vos tik nuaidėjus finaliniam teisėjo švilpukui, rusai uždegė deglus (spėjama, kad toks buvo puolimo ženklas) ir įsiveržė į britų tribūną.

Anglijos ambasadorius BBC pranešė, kad ne vienas anglas dėl sužalojimų naktį turėjo praleisti ligoninėje. Dėl vieno brito gyvybės kovoja gydytojai.

Aistruoliams – Rusijos sporto ministro kritika

Rusijos sporto ministras Vitalijus Mutko sukritikavo dėl tokio elgesio sukritikavo savo šalies futbolo aistruolius. Pasak jo, sirgaliai „elgėsi netinkamai“, bet pridūrė, kad rungtynių organizatoriams taip pat tenka dalis kaltės už tai, kad jie nesugebėjo suvaldyti žiūrovų.

„Kaip suprantu, gausime UEFA baudą“, – naujienų agentūrai „R-Sport“ sakė V. Mutko.

UEFA gali skelbti sankcijas tik dėl incidentų stadionuose, o ne dėl masinių muštynių tarp Rusijos ir Anglijos komandų gerbėjų, kurios šeštadienio popietę kelias valandas vyko Marselio centriniame Senojo Uosto rajone.

V. Mutko pripažino, kad tas smurtas tapo smūgiu Rusijos įvaizdžiui prieš šalies organizuojamą 2018-ųjų pasaulio futbolo čempionatą.

„Aišku, kad kaip būsimo Pasaulio čempionato šeimininkai privalome saugoti savo įvaizdį, o žmonės neturėtų jo gadinti. Tai visų blogiausia“, – sakė jis.

Ministras kaltino blogą rungtynių organizavimą ir saugumo procedūras, sakydamas valstybinei naujienų agentūrai TASS, kad „tokius mačus reikia tinkamai organizuoti; reikia atskirti aistruolius“.

„Buvo nederamų šūkių ir fejerverkų; tai, be abejo, yra blogai. Nebuvo jokių tvorų, nieko“, – pridūrė jis.

Rusijos konsulato Marselyje atstovas sakė TASS, kad „mes turime informacijos, jog vienas Rusijos aistruolis buvo sulaikytas. Jam gresia kalėjimas. Aistruolis kaltinamas sukėlęs sunkų kūno sužalojimą.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4336)