Per aštuonerius metus, praleistus Vokietijos nacionalinės komandos vyriausiojo trenerio kėdėje, D. Bauermannui dar nepavyko palaužti Lietuvos rinktinės: vokiečiams teko pripažinti lietuvių pranašumą ir 2006 metų pasaulio čempionate, ir 2007 metų Europos pirmenybėse.

„Laukia be galo sunkios rungtynės. Lietuva turi puikią komandą, kuriai vadovauja puikūs treneriai, ir kurią palaikys 11 tūkst. išprotėjusių sirgalių. Bet per 40 minučių atsitikti gali visko. Tikime savimi ir kartu žinome, jog bus nepaprastai sunku“, - sekmadienį Lietuvos žurnalistams teigė D. Bauermannas

- Lietuviai rengiasi kietai gintis prieš Dirką Nowitzki. Jūsų nuomone, kokią įtaką šio mačo baigčiai gali turėti tai, kokį žaidimą toleruos teisėjai? - paklausėme Vokietijos ekipos stratego.

- Teisėjų sprendimai visada yra svarbūs, bet to mes negalime kontroliuoti. Mes galime tik žaisti iš visų jėgų ir nepasiduoti.

- Matote silpnų vietų Lietuvos rinktinės žaidime, kuriomis būtų galima pasinaudoti?

- Tiesą sakant, vienintelė lietuvių silpnybė, kurią aš matau, gali būti didžiulis spaudimas. Kaip ir minėjau, Lietuvos komandos treneriai vadovauja savo krepšininkams labai gerai, lietuviai gerai ginasi ir yra be galo pavojingi puolime. Jie nuostabiai žaidžia du prieš du ir atakuoja krepšį taikliai.

- Kokie žaidimo faktoriai nulems, kam važiuoti į Kauną?

- Mes tiesiog privalėsime pradėti šias rungtynes sėkmingai. Jeigu nuo pradžių krisime į duobę, kaip mače su turkais, išlipti iš jos bus nepaprastai sunku. Reikės smarkiai padirbėti gynyboje, nes, jei pernelyg dažnai padėsime vienas kitam ginantis, puikiai tritaškius pataikantys lietuviai būtinai suras atsidengusį savo snaiperį. Taip pat reikės kaip nors sustabdyti Lietuvos rinktinės derinį du prieš du.

- Šio derinio meistras Šarūnas Jasikevičius gali tikėtis smarkaus vokiečių spaudimo?

- Bandysime spausti. Jauniems Vokietijos krepšininkams mes rodome Š. Jasikevičiaus žaidimo vaizdo įrašus mokindami, kaip reikia žaisti du prieš du, nes niekas to neatlieka geriau už Š. Jasikevičių. Taip, dar yra Pablo Prigioni ir keletas kitų įžaidėjų, bet Š. Jasikevičius pagal šį žaidimo elementą Europoje tikrai patenka į geriausiųjų trejetą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją