Dar gruodžio pradžioje buvo paskelbta žinia, kad D. Vaičiulis nusprendė prieš pat ateinančių metų Dakaro ralį įgyvendinti tai, apie ką svajojo – įkopti į Vinsono viršukalnę Antarktidoje. Pastaroji yra 5000 m virš jūros lygio, o kopiant į ją tenka atlaikyti ir 40 laipsnių šaltį.

Komandą pirmadienį pasiekė žinia, kad „Craft Bearings“ komandos šturmanui pavyko – viršukalnė įveikta. Dabar svarbiausia nusileisti žemyn laiku, o laiko čia – ne itin daug. Kaip aiškino DELFI komandos atstovai, D. Vaičiulis turėtų žemyn nusileisti rytoj, tada jis turės progą spėti į vienintelį stovyklą Antarktidoje aplankantį IL-76 lėktuvą.

Darius Vaičiulis įgyvendina savo svajonę – kopia į viršukalnę Antarktidoje

Taip skubama ne šiaip sau – pagal planą šilčiausias metų šventes D. Vaičiulis turėtų sutikti su šeima, o tuomet, sausio 2 d., drauge su A. Juknevičium išskristi į Dakaro ralį Pietų Amerikoje, Peru.

Visgi, kaip sakė komandos atstovai, susisiekus su D. Vaičiuliu šis pasakojo, kad Antarktidoje labai daug sniego, o šis apsunkina ir kopiją aukštyn, ir nusileidimą. Tad jeigu nespėtu nusileisti žemyn gruodžio 18-ąją, kitas lėktuvas, galėsiantis vyrą parskraidinti iš stovyklos, bus gruodžio 20-ąją.

Komandos atstovai pasakojo, kad tuo atveju, jei šturmanas vėluotų nusileisti ar kiltų nesklandumų ir grįžti į Lietuvą nepavyktų, yra sutarta, kad D. Vaičiulis lieka Pietų Amerikoje ir sutinka visą komandą atkeliavusią į Peru.

Darius Vaičiulis yra sėkmingai įkopęs į visų žemynų aukščiausias viršūnes, Vinsonas – paskutinė sąraše. Bet žinant, kad šis Dakaro pankas vieną nuotykį keičia kitu – nenuostabu kad jau kitąmet jis jungsis prie „Ambersail-II“ projekto ir iš kalnų persikels į jūras bei vandenynus.

Dakaro ralis startuoja ateinančių metų sausio 6 d. ir tęsis iki sausio 17 d. Pirmą kartą Dakaro ralis vyks vienos šalies – Peru – teritorijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)