Artėjant F grupės rungtynėms tarp Vengrijos ir Islandijos tribūnose kilo neramumai.

Pranešama, kad maždaug šimtas juodai vilkinčių vengrų panoro pakeisti savo dislokaciją: sirgaliai ėmė lipti per tvoras, skiriančias juos nuo sektoriuje už vartų išsidėsčiusių tautiečių.

Sustabdyti tokius manevrus mėgino stadiono apsaugos darbuotojai, kilo susistumdymas, buvo panaudotos ašarinės dujos. Galiausiai apsaugininkai turėjo atsitraukti, o tuo pasinaudoję vengrai įgyvendino savo sumanymą, į incidento vietą laiku nespėjus prisistatyti riaušių policijai.

Marselį šiame Euro 2016 čempionate galima laikyti „konfliktiškiausiu miestu“. Lygiai prieš savaitę uostamiestyje kilo žiaurios riaušės tarp Rusijos ir Anglijos futbolo fanų – mušamasi buvo tiek gatvėse, tiek stadione, o vienas britas atsidūrė komos būsenoje.

UEFA į tokį išpuolį reagavo itin griežtai. Rusijai buvo skirta finansinė bauda ir lygtinė diskvalifikacija – sirgalių keliamiems neramumams pasikartojus šalies rinktinė bus pašalinta iš Europos čempionato.

Prancūzijos teisėsauga taip pat suaktyvėjo. Ilgo įkalinimo bausmės skirtos trims rusų fanams (tarp jų – Maskvos „Lokomotiv“ sirgalių sekcijos direktoriu), grupė rusų deportuojama iš šalies.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)