Futbolo legendai užkliuvo nuolatinė Neymaro vaidyba, dar kartą į akis kritusi ir per čempionato rungtynes tarp Brazilijos ir Meksikos.

Anot P. Schmeichelio, 26-erių braziliui dar daug ko reikia pasimokyti iš kitų futbolo superžvaigždžių, pavyzdžiui Cristiano Ronaldo ar Lionelio Messi.

„Dieve mano, FIFA privalo analizuoti tokį elegesį. Vienintelis žodis, kuris man pats prašosi ant liežuvio – apgailėtina. Taip pat tinka žodis – gėda“, – pareiškė rungtynes komentavęs P. Schmeichelis.

Dabartinio Danijos rinktinės ir „Leicester City“ ekipos vartininko Kaspero Schmeichelio tėvas pažymėjo, kad Neymaro elgesys – raitymasis ant vejos imituojant varžovų pražangas ar nesportinį elgesį – daro blogą įtaką futbolą žiūrinčiam jaunimui.

„Aš pats ruošiuosi skambinti FIFA organizacijos atstovams, nes šitai yra baisu. Dabar turime VAR sistemą, galime peržiūrėti ir simuliacijų situacijas. Juk futbolą visame pasaulyje žiūri daugybė vaikų, ir jie mato tikrai nekokį pavyzdį. To, ką daro Neymaras, futbole matyti nenori niekas“, – žodžių į vatą nevyniojo P. Schmeichelis, pats 1992-aisiais su Danijos rinktine sensacingai tapęs Europos čempionu.

Paklaustas, ar šitaip elgdamasis Neymaras gali būti vadinamas geriausiu pasaulio futbolininku, ilgus metus „Manchester United“ vartus gynęs danas purtė galvą.

„Ar jūs matėte, kad Cristiano šitaip elgtųsi? Jis greitai suprato, ko negalima daryti. Ar taip daro Harry Kane'as ar L. Messi? FIFA prezidentas Gianni Ifantino buvo stadione ir puikiai matė, kas čia vyko. Jis privalo kalbėtis su arbitrais, kad būtų daromos išvados ir vaidinantis žaidėjas sulauktų nuobaudų“, – apibendrino P. Schmeichelis.

Neymaro elgesys jau yra tapęs ir interneto pašaipų objektu.

2:0 meksikiečius įveikusi Brazilijos rinktinė jau pateko į pasaulio futbolo čempionato ketvirtfinalį ir žais su Belgija, o K. Smeichelio atstovaujama Danijos rinktinė po 11 m serijos aštuntfinalyje nusileido Kroatijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)