Daugelį futbolininkų į turnyrą Katare, kuris vyks lapkričio 20 – gruodžio 18 dienomis, lydės jų žmonos ir širdies draugės. Daugelio šalių rinktinių neabejoja, kad taip žaidėjams bus suteikta geriausia moralinė ir emocinė parama. Tik ne danams.

Anot Danijos futbolo federacijos, sprendimas uždrausti į Katarą vykti futbolininkų žmonoms ir draugėms susijęs su vertybinėmis nuostatomis ir principais – taip bus atnešta mažiau naudos Kataro ekonomikai.

„Nenorime, kad iš to naudos gautų Kataras. Anksčiau leidome futbolininkų žmonoms ir draugėms keliauti į kitus turnyrus, bet šįkart to nedarysime“, – kalbėjo Danijos futbolo federacijos atstovas spaudai.


Toks akibrokštas seka paskui kitą skandalingą danų sprendimą dėl oficialios aprangos, kurios gamintojas yra „Hummel“. Tiek išvykos, tiek namų aikštės apranga yra vienspalvė, su visiškai susiliejančiais prekių ženklais ir Danijos futbolo federacijos bei šalies simboliais.

Kaip teigia aprangos gamintojai, juoda – gedulo spalva – skirta pagerbti ir prisiminti migrantus, kurie mirė statant stadionus pasaulio futbolo čempionatui Katare.


Kataro pasaulio čempionato organizacinis komitetas karštai sureagavo ir paneigė Danijos kaltinimus.
„Mes atmetame teiginį, kad šis turnyras tūkstančiams žmonių kainavo gyvybes, – teigiama pranešime. – Taip pat nesutinkame, kad menkinamas mūsų nuoširdus įsipareigojimas apsaugoti 30 tūkst. darbininkų, kurie statė stadionus ir prisidėjo prie kitų turnyro projektų.“

Danija planetos pirmenybių D grupėje susigrums su Prancūzija, Australija ir Tunisu.

Pasaulio čempionatas vyks penkiuose Kataro miestuose. Dėl pernelyg karšto klimato, pirmą kartą čempionatas vyks ne vasarą, o žiemą. Turnyre startuos 32 rinktinės, pasaulio čempionų titulą gins Prancūzijos futbolininkai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)