Atrodė, kad V. Žala su šturmanu Paulo Fiuza pretenduos į greičiausiųjų penketą, tačiau likus mažiau nei trims dešimtims kilometrų iki greičio ruožo finišo (iš 274 km) ekipažas buvo priverstas sustoti.

„Šiandien diena baigėsi su subyrėjusia pavarų dėže. Dar bandėme kovoti. Iš pradžių pasipylė garsai. Bandėme riedėti antra, vėliau – tik pirma pavara. Negalėjau jos išjungti. Galiausiai sustojome likus 25 km“, – pasakojo V. Žala.

Galiausiai pagalbos sulaukęs „Teltonika Racing“ ekipažas pasiekė finišą trasoje užtrukęs beveik 5 val. (4:58:35 val.).

Kaip ir praėjusią dieną, šiandien dalyvių vėl laukė kopos, tačiau 40 proc. greičio ruožo – ne tik jos, bet ir išdžiūvusios upių vagos. Dar 20 procentų trasos sudarė smėlis.

Ketvirtadienį dalyviai startavo neturėdami jokios techninės pagalbos. Tai reiškia, kad tiek greičio ruože, tiek jį pabaigus tik patys dalyviai galės dirbti su turima technika. Net jei dalyviai patyrė sudėtingesnį gedimą, sausio 12–13 dienomis techninė pagalba negalima. Tiesa, po dvyliktojo greičio ruožo, vakare, techninė pagalba bivakuose jau bus leidžiama.

Techninė pagalba šiomis dienomis galima tik vienu atveju – kai dalyviai padeda vieni kitiems, o tai, anot organizatorių, apibrėžia Dakaro pagrindinę mintį.

Pasak organizatorių, maratono dienos skirtos panaikinti skirtumus tarp puikiai apsirūpinusių gamyklinių bei tarp dažniausiai kuklesnį biudžetą turinčių privačių ar individualių komandų. Tai apibrėžia, kad kiekviena komanda turi lygias sąlygas užtikrinti technikos funkcionavimą ir patikimumą greičio ruože.

Per šias dienas po greičio ruožo dalyviai bivake bus išskirtinai vieni, po vienuoliktojo etapo tik vairuotojai ir šturmanai galės būti specialiai įrengtame bivake.

Ką reiškia maratoninis greičio ruožas, anglų kalba papasakojo ir organizatoriai:

Greičio ruožo informacija

Visi lietuvių starto laikai penktame greičio ruože:

6:40 val. Laisvydas Kancius („Story Racing“)
8:38 val. Vaidotas Žala ir Paulo Fiuza („Teltonika Racing“)
8:18 val. Rokas Baciuška ir Oriolis Vidalis („Red Bull Can-Am Factory team“)
9:40 val. Vaidotas Paškevičius, Slavomiras Volkovas ir Tomas Gužauskas („Constra Racing“) 9:09 val. Gintas Petrus ir Jose Marquesas („Petrus Racing team“)
9:11 val. Tomas Jančys ir Irmantas Bražiūnas („Mediafon team“)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją