Po šio etapo lyderio poziciją bendroje bagių įskaitoje išsaugo Rokas Baciuška.

Iš Tauragės kilęs lenktynininkas finišą pasiekė ketvirtas, jis etapą (113 km) įveikė per 2 val. 52 sek. Rokas priešpaskutiniame punkte fiksavo 7-ą rezultatą, nuo etapo lyderio Gerardo Guello atsiliko 1:54 min. Be to, lietuvis 1:22 min. pralaimėjo ir savo artimiausiam persekiotojui Erykui Goczalui, tačiau lietuvis dar išsaugo bagių įskaitos lyderio poziciją.

Jis likus keturiems etapams bendroje rikiuotėje tebeturi trapų 3:40 min. pranašumą prieš E. Goczalo ekipažą.

Antradienio etapą laimėjęs Laisvydas Kancius pirmas startavo keturračių įskaitoje, atkarpoje iki pirmo kelio punkto prarado kelias minutes savo varžovams bei krito į 6-ą vietą.

Tokią poziciją klaipėdietis užėmė įveikęs visą 113 km greičio ruožą (per 2:14:34 val.). Etapą laimėjusiam brazilui Marcelo Medeiros lietuvis pralaimėjo 10:06 min. Antras finišavo Manuelis Andujaras (+1:08 min.), trečias – Giovanni Enrico (2:55 min.).

Trečdalį distancijos įveikęs Vaidotas Žala su šturmanu Paulo Fiuza buvo priversti spręsti technines automobilio problemas. Iš antros vietos startavęs ekipažas pirmame kelio punkte nusileido tik Sebastienui Loebui, tačiau ralio organizatoriai pranešė, kad V. Žalą 44-ame kilometre sustabdė techninės problemos.

Kiek vėliau „Teltonika Racing“ komanda pranešė, jog po smūgio į duobę už kopos lūžo automobilio priekinė kairė apatinė ir viršutinė šakės.

„Šiandien turbūt per daug norėjome laimėti. Apatinės atsargoje neturime, laukiame sunkvežimio“, – nelinksmas V. Žalos ekipažo naujienas iš trasos skelbia „Teltonika Racing“ komanda.

Daugiau kaip po 3 valandų laukimo komanda pajudėjo finišo link, tačiau dėl didelio laiko skirtumo dieną baigė rikiuotės gale.

Pasiekę finišą apie kamuojančias problemas prabilo ir Vaidoto Paškevičiaus bei Tomo Jančio ekipažai. Šią dieną prieš pat startą nustojo veikti vienas iš šešių sunkvežimio variklio cilindrų, todėl komanda visą greičio ruožą įveikė veikiant tik penkiems cilindrams bei su galios stoka.

Tomo Jančio ir Irmanto Bražiūno ekipažas buvo priversti šiandien važiuoti lėčiau dėl netinkamų pakabos nustatymų. Komanda teigė, kad po finišo kreipsis į bagio gamintojo atstovus dėl problemos sprendimo būdo.

Vaidotas Žala, Paulo Fiuza ("Teltonika Racing" nuotr.)

Dešimtajame greičio ruože lenktynininkai paliko Haradhą ir juda Shaybah bivako link. Tai tik trumpa įžanga į būsimą dviejų dienų maratoninių etapų ciklą Empty Quarter dykumoje.

„Kopos, kopos ir dar kartą kopos. Toks šiandien greičio ruožas lauks Dakaro ralio dalyvių vienoje didžiausių pasaulio smėlio dykumų „Empty Quarter“, esančioje Saudo Arabijoje. Nors greičio ruožas neilgas, vos 114 km, tačiau diena nebus iš lengvųjų. Dalyviams papildomai teks įveikti dar apie 624 km pervažiavimuose“, – apie būsimą dieną rašė „Constra Racing“ komanda.

„Daug kilometrų kelyje – mažai trasoje. Organizatoriai žada net 90 proc. kopų, tad atsargumo ir šaltų nervų tikrai prireiks“, – prognozuoja Rokas Baciuška.

Visi lietuvių starto laikai penktame greičio ruože:

10:00 val. Laisvydas Kancius („Story Racing“)

10:48 val. Vaidotas Žala ir Paulo Fiuza („Teltonika Racing“)

11:56 val. Rokas Baciuška ir Oriolis Vidalis („Red Bull Can-Am Factory team“)

12:06 val. Vaidotas Paškevičius, Slavomiras Volkovas ir Tomas Gužauskas („Constra Racing“)

12:36 val. Gintas Petrus ir Jose Marquesas („Petrus Racing team“)

12:37 val. Tomas Jančys ir Irmantas Bražiūnas („Mediafon team“)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)