Startavęs itin sudėtingame penktame lenktynių etape, E. Palante nuvažiavo tik 143 kilometrus. Šalia sportininko palaikų rastas motociklas. Organizatorių teigimu, pavojaus signalo iš velionio jie nesulaukė.

Ketvirtadienio rytą belgas nusprendė tęsti lenktynes nepaisant išvakarėse ketvirtame etape sužeistos rankos.

„Priešakyje laukia labai ilgas kančių etapas“, – savo asmeniniame interneto puslapyje prieš startą paskelbė lenktynininkas, taip ir nebepasiekęs finišo.

E. Palante Dakaro maratone dalyvavo 11-ą kartą.

Primename, kad ketvirtadienį sunkiausiomis lenktynėmis pasaulyje vadinamas ralis pareikalavo dar dviejų aukų. Į tarpeklį nukritus žurnalistų automobiliui žuvo du Argentinos autosporto leidinio „Super rally“ darbuotojai, kurie trasoje sekė ir pranešinėjo lenktynių eigą.

Žuvusieji – 20-metis Agustinas Mina ir 51-erių metų Danielis Ambrosios - sėdėjo priekinėse sėdynėse.

Kiti du automobilyje buvę žurnalistai, kurie sėdėjo gale – 31-erių metų Martinas Delgado ir 36-erių metų Rodrigo de Quesada – liko gyvi. Jie išvežti Tukumano ligoninę.

Pranešama, kad uolos aukštis, nuo kurios nukrito automobilis – apie 100 metrų.

Per visą nuo 1979 metų vykstančių prestižinių lenktynių istoriją ralis tragiškai baigėsi 27-iems jo dalyviams. Žiūrovų, aptarnaujančio personalo ar kitų asmenų aukų Dakaro ralių metu priskaičiuojamos maždaug keturios dešimtys.

Praėjusiame Dakaro ralyje taip pat neapsieita be fatališkų nelaimių. Prancūzijos motociklininkas Thomasas Bourginas žuvo pravažiavimo kelyje atsitrenkęs į Čilės policijos ekipažą, dar dviejų žiūrovų iš Peru gyvybes kainavo avarija, per kurią susidūrė vienos iš komandų lydintis sunkvežimis bei du taksi automobiliai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)