Kontrolinių rungtynių maratonas startuoja Šiauliuose

Šeštadienį Šiauliuose startuoja besirengiančios Pasaulio taurei Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kontrolinių rungtynių ciklas. Saulės mieste susirinkę krepšinio aistruoliai galės pirmieji išvysti žaidžiančią naują Lietuvos rinktinę, kuri kausis su latviais.

„Lietuvos ir Latvijos krepšininkų kovos visuomet būna atkaklios ir įdomios. Tačiau žiūrovams, manau, įdomiausia bus tai, kaip atrodo atnaujinta Lietuvos rinktinė. Kaip žaidžia labiau patyrę krepšininkai ir kokias perspektyvas turi jaunimas“, – sako Lietuvos krepšinio federacijos sporto ir renginių direktorius Tomas Rimkus.

Pasak jo, susidomėjimas visomis Lietuvos vyrų rinktinės rungtynėmis, kurių Lietuvoje bus 9, yra didžiulis. Kai kuriose arenose pigiausi bilietai, kainuojantys 25 litus su visais mokesčiais, jau išpirkti.

„Krepšinio aistruoliai, norintys gyvai pamatyti namie žaidžiančią rinktinę, turėtų paskubėti. Juolab, kad rungtynių dieną visose arenose bilietai brangs“, – sako T. Rimkus.

Kiekvienoje arenoje žiūrovų laukia ne tik aukščiausio lygio krepšinis (visi varžovai dalyvauja arba Pasaulio taurėje, arba priklauso 12-ai pajėgiausių Europos rinktinių). Per kiekvienas rungtynes žiūrovams bus rengiami žaidimai, loterijos, šviesų ir specialių efektų šou.
Žaidimų ir loterijų dalyviai galės laimėti naujausią televizorių, gaiviųjų gėrimų, skanumynų ir kitokių Lietuvos krepšinio rinktinės rėmėjų prizų.

Į Šiaulius Lietuvos vyrų rinktinė atvyksta po dviejų stovyklų Palangoje ir Kaune. Iš viso besirengdami Pasaulio taurei, kuri vyks Ispanijoje, Lietuvos krepšininkai sužais net 14 kontrolinių rungtynių. 9 mačai įvyks Lietuvoje.

Paskutines rungtynes Lietuvoje prieš išvykstant į Pasaulio taurės varžybas Ispanijoje šalies rinktinė sužais rugpjūčio 18 d. Kaune su Slovėnijos ekipa.

Į Lietuvos rinktinės rungtynes parduodami trijų kategorijų bilietai. Pradinės bilietų kainos visose penkiose arenose buvo vienodos – 25, 32 ir 42 litai su visais mokesčiais. Bilietus platina „Tiketa“ (Panevėžyje, Kaune ir Vilniuje), „Ticket Market“ (Šiauliuose) ir „Bilietai.lt“ (Klaipėdoje).

Pasaulio taurės (čempionato) kovas Lietuvos rinktinė pradės rugpjūčio 30 d. Las Palmase (Gran Kanarija, Ispanija). Ten jos laukia grupės rungtynės su Australijos, Meksikos, Slovėnijos, Angolos ir Pietų Korėjos krepšininkais.

Tarptautinių rungtynių Lietuvoje tvarkaraštis:

Liepos 26 d. – Šiaulių arena, Šiauliai
19:00 val. Lietuva – Latvija

Liepos 28 d. – „Cido“ arena, Panevėžys

19:00 val. Lietuva – Gruzija

Liepos 30 d. – „Siemens“ arena, Vilnius

19:00 val. Lietuva – Gruzija

Rugpjūčio 8 d. „Švyturio“ arena, Klaipėda
16:15 val. Australija – Suomija
19:00 val. Lietuva – Ukraina

Rugpjūčio 9 d. „Švyturio“ arena, Klaipėda
16:15 val. Australija – Ukraina
19:00 val. Lietuva – Suomija

Rugpjūčio 11 d. „Švyturio“ arena, Klaipėda
19:00 val. Lietuva – Australija

Rugpjūčio 16 d. (dienos bilietas 2 rungtynėms) „Žalgirio“ arena, Kaunas
16.15 val. Slovėnija – Naujoji Zelandija

19.00 val. Lietuva – Graikija

Rugpjūčio 17 d. (dienos bilietas 2 rungtynėms) „Žalgirio“ arena, Kaunas
16.15 val. Slovėnija – Graikija

19.00 val. Lietuva – Naujoji Zelandija

Rugpjūčio 18 d. (dienos bilietas 2 rungtynėms) „Žalgirio“ arena, Kaunas
17.15 val. Graikija – Naujoji Zelandija
20.00 val. Lietuva – Slovėnija

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)