Nuomonės dėl D. Payet poelgio išsiskyrė – vieni kaltina prancūzą dėl tyčinio varžovo traumavimo, kiti tai vadina žaidybiniu epizodu. Pats D. Payet teiginius dėl specialaus traumavimo vadina absurdiškais.

Aš to nelaikau futbolu. Negaliu žiūrėti, kai mano sūnus šitokiu būdu yra eliminuojamas iš žaidimo. Žaidimo tikslas – spirti kamuolį, o ne sukelti oponentui skausmą.
Cristiano Ronaldo mama Dolores
31-erių C. Ronaldo kairiojo kelio skausmais skundėsi dar pavasario pabaigoje, artėjant UEFA Čempionų lygos finalui. Netgi buvo abejojama, ar portugalas galės padėti Madrido „Real“ lemiamose sezono rungtynėse, tačiau tąsyk jis išbėgo į aikštę ir prisidėjo prie komandos triumfo.

C. Ronaldo žaidimo faktorius turėjo būti ir vienas iš lemiamų veiksnių Europ 2016 finalo rungtynėse tarp portugalų ir prancūzų, tačiau pademonstruoti savo talento svarbiausioje metų dvikovoje jam nepavyko. Jau pačioje mačo pradžioje (8 min.) D. Payet savo dešiniuoju keliu „įvažiavo“ į atraminę C. Ronaldo koją – kairįjį kelį, taip patiesdamas varžovą ant Sen Deni „Stade de France“ vejos.

Skausmo perkreiptu veido CR7 kurį laiką gulėjo žemės, vėliau bandė tęsti rungtynes, tačiau viskas veltui – skausmas buvo toks stiprus, kad nepadėjo nei šaldymo priemonės, nei medikų subintavimas – pirmojo kėlinio viduryje C. Ronaldo iš aikštės buvo išneštas ant neštuvų.

Nors mačas Portugalijai baigėsi itin sėkmingai (per pratęsimą iškovota pergalė 1:0 ir čempionų titulas), o C. Ronaldo jam pasibaigus paplūdo džiaugsmo ašaromis, D. Payet poelgis neliko pamirštas.

„Aš to nelaikau futbolu. Negaliu žiūrėti, kai mano sūnus šitokiu būdu yra eliminuojamas iš žaidimo. Žaidimo tikslas – spirti kamuolį, o ne sukelti oponentui skausmą“, – socialiniame tinkle „Twitter“ pratrūko C. Ronaldo mama Dolores Aveiro, o stadione susirinkę portugalai rungtynių metu švilpė po kiekvieno D. Payet prisilietimo prie kamuolio.

„Žmogau, tu sugadinai finalą“, – širdo tūkstančiai „Twitter“ vartotojų savo emocijas lydėdami ir necenzūrinių žodžių lavina, o portugalų rinktinės žaidėjas Cedricas Soaresas dar rungtynių metu pamėgino atkeršyti prancūzui, pats patiesdamas jį ant žolės ir užsidirbdamas geltoną kortelę.

Aš nesu vaikinas, kuris siekia sužeisti varžovą aikštėje. Apie tai mes negalime net kalbėti.
Dimitri Payet
Nieko keisto, kad po apdovanojimų ceremonijos klausimo apie savo poelgį sulaukė ir pats 29-erių metų „West Ham United“ saugas.

„Aš kovojau dėl kamuolio ir neturėjau jokių intencijų traumuoti varžovą. Tai tikrai buvo netyčinis veiksmas. Aš nesu vaikinas, kuris siekia sužeisti varžovą aikštėje. Apie tai mes negalime net kalbėti“, – aiškinosi D. Payet.

Pažymėtina, kad likus keletui sekundžių iki susidūrimo su C. Ronaldo, prancūzas pavojingai įsirėžė į Renato Sanchesą, tačiau tame epizode skaudžių pasekmių portugalui išvengti pavyko.

Anot paties D. Payet, čempionatas Prancūzijai baigėsi tiesiog katastrofiškai.

„Mes esame nepaprastai nusivylę. Privalėjome laimėti rungtynes, tačiau vienas epizodas rungtynių pabaigoje viską apvertė aukštyn kojomis. Viską pakeitė vienas įvartis, vienas įvartis, kurio mes nesugebėjome įmušti.

Portugalai tiesiog buvo efektyvesni. Žaisdami su Vokietija mes patys sugebėjome įmušti du kartus, o dabar viskas apsivertė. Toks yra futbolas“, – situaciją komentavo D. Payet, finalo rungtynėse ir pats buvęs beveik nepastebimas. Žinoma, išskyrus epizodą su C. Ronaldo.

Blankiai žaidusį D. Payet prancūzų treneris Didier Deschampsas pakeitė antrajame kėlinyje.

„Nebenoriu kalbėti apie tai, kas nutiko. Man labai, labai skaudėjo. Tačiau dabar viską skausmą atperka džiugesys ir laimė pasiekus tai, apie ką svajojau tiek daug metų. Tai – neįtikėtina. Tai – dar vienas įrodymas, kad Portugalijos rinktinė yra ne tik C. Ronaldo“, – po mačo triumfuodamas kalbėjo pats CR7.

Portugalijos rinktinės medikai jau konstatavo, kokio rimtumo traumą susidūrimo su D. Payet metu patyrė ryškiausia jų žvaigždė. Puolėjui nustatytas pirmo laipsnio kryžminių kelio raiščių patempimas. Dėl šios priežasties C. Ronaldo greičiausiai teks praleisti rugpjūčio 9-ąją Trondheime vyksiantį Europos futbolo Supertaurės mačą tarp „Real“ ir „Sevilla“ klubų.

Bet kuriuo atveju, tai dar pakankamai tolima ateitis. Šiuo metu Portugalija ir C. Ronaldo švenčia, o žaizdas laižytis pradės tik atslūgus emocijų audrai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (509)