Kinija, Puerto Rikas ir DKK C grupėje surinko po 1 pergalę, bet tarpusavio mačų geriausią santykį išsaugojo kinai, kurie vakare dar susitiks su Turkijos krepšininkais.

Užėmę ketvirtą vietą kinai į aštuntfinalio porą gavo D grupės nugalėtojus lietuvius.

Įdomu tai, kad DKK komanda būtų pati patekusi į aštuntfinalį, jeigu pergalę prieš puertorikiečius būtų pasiekusi bent 11 taškų skirtumu. Paskutinėmis mačo akimirkomis jie pirmavo 12 taškų, tačiau aidint sirenai Davidas Huertasas pataikė tritaškį.

Puerto Rikas: Jose Juanas Barea 19 taškų (7 rez. perd.), Davidas Huertasas 18 (8 atk. kam.), Nathanas Peavy 14, Angelis Vassalo 11 (8 atk. kam.).

DKK: Charles-Noe Abouo 19, Mamadou Lamizana ir Mohamedas Kone (10 atk. kam.) po 17, Kimidinninas Konate 11.

Dar daugiau dėmesio susilaukusiose antrose C grupės rungtynėse Jono Kazlausko vadovaujama Graikijos rinktinė po itin permainingos kovos 69:73 (10:20, 20:10, 13:29, 26:14) nusileido Rusijos krepšininkams ir užleido jiems antrą vietą grupėje.

Nors prieš šį mačą buvo diskutuojama, kad pralaimėjusi komanda greičiausiai aštuntfinalyje susitiks su pagrindine pretendente į trečią vietą D grupėje Ispanija, tačiau viskas apvirto aukštyn kojomis, kai prancūzai sugebėjo pralaimėti 70:82 Naujosios Zelandijos komandai.

Po šio rezultato ispanai pakilo į antrą vietą D grupėje ir žais su Graikijos rinktine, o antrą poziciją užėmę rusai kovos su N. Zelandija.

Graikija: Sofoklis Schortsanitis 16 (9 atk. kam.), Nikos Zisis 11, Vassilis Spanoulis ir Dimitris Diamantidis po 8.

Rusija: Timofejus Mozgovas 18, Andrejus Voroncevičius 10, Jevgenijus Voronovas 9 (6 atk. kam.), Vitalijus Fridzonas ir Aleksandras Kaunas po 8.

Paskutiniame C grupės mače Turkijos krepšininkai 87:40 (15:6, 24:7, 27:12, 21:15) tiesiog nušlavė bejėgiškai atrodžiusius kinus ir įsirašė į savo sąskaitą penktąją pergalę. Vos vieną pergalę čempionate pasiekę kinai žais aštuntfinalyje, kur kovos su lietuviais.

Turkijos rinktinė kovos su Prancūzija.

Turkija: Oguzas Savasas 20, Semihas Erdenas 18 (12 atk. kam.), Omeras Asikas 17 (13 atk. kam.), Sinanas Guleras ir Barisas Ermisas po 9.

Kinija: Sunas Yue 15, Yu Shulongas 9.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją