Olandai pirmadienį aštuntfinalyje rezultatu 2:1 eliminavo Slovakijos vienuolikę.

G grupės nugalėtojai Brazilijos futbolininkai pirmame etape 2:1 įveikė Š. Korėjos rinktinę, 3:1 nugalėjo Dramblio Kaulo Kranto ekipą ir sužaidė nulinėmis lygiosiomis su portugalais. Pirmadienio rungtynėse, kurioms vadovavo arbitras iš Anglijos Howardas Webbas, jie dominavo viso susitikimo metu, tiek puolime, tiek prie savo vartų, ir buvo akivaizdžiai pranašesni už varžovus iš Čilės.

34-ą min. po kampinio į priekį Brazilijos rinktinę išvedė gynėjas Juanas, jau 38-ąją skirtumą padvigubino Luisas Fabiano, o 59-ąją pasižymėjo Robinho.

Čiliečiai H grupėje tokiu pačiu rezultatu 1:0 nugalėjo Hondūrą ir Šveicariją bei 1:2 nusileido Europos čempionei Ispanijos vienuolikei, o po pralaimėjimo brazilams baigė savo pasirodymą planetos pirmenybėse.

Brazilijos rinktinės sudėtis: Julio Cesar, Juan, Lucio, Michel Bastos, Maicon, Gilberto Silva, Ramires, Luis Fabiano (76 min. Nilmar), Kaka (81 min. Kleberson), Robinho (85 min. Gilberto Melo), Dani Alves.

Čilės rinktinės sudėtis: Claudio Bravo, Gonzalo Jara, Pablo Contreras (46 min. Rodrigo Tello), Ismael Fuentes, Mauricio Isla (60 min. Rodrigo Millar), Carlos Carmona, Jean Beausejour, Arturo Vidal, Mark Gonzalez (46 min. Jorge Valdivia), Humberto Suazo, Alexis Sanchez.

Rungtynės

Mačas prasidėjo aktyviu Čilės futbolininkų, kurie apgulė priešinininkų vartus, žaidimu, tačiau pirmą pavojingą ataką surengė brazilai. Į priekį pabėgęs Luisas Fabiano dešiniuoju kraštu veržėsi vienas prieš vartininką, bet smūgiavo labai netiksliai.

9-ą min. tolimu smūgiu čiliečių vartų sargo budrumą išbandė Gilberto Silva – Claudio Bravo sugebėjo nukreipti kamuolį į užribį. Brazilijos spaudimas augo ir netrukus jau Kaka smūgiavo šalia vartų.

Nurimus pirmųjų atakų lavinai, žaidimas kuriam laikui persikėlė į aikštės vidurį, kuriame kamuolį ilgiau kontroliavo kantriai atakas rengę Brazilijos futbolininkai. Kaip nebūtų keista, žaidžiant trumpais perdavimais, jiems trūko tikslumo.

28-ą min. Čilės baudos aikštelėje gynėjas kojomis kabino brazilą Lucio ir šis krito, tačiau arbitras H. Webbas pražangos neįžvelgė. Brazilai vis spaudė varžovus, čiliečiai mėgino kontratakuoti, tačiau pavojingų epizodų stigo tiek prie vienų, tiek prie kitų vartų.

Bet tik iki 34-os minutės. Brazilijos rinktinės gynėjas Maiconas uždirbo kampinį, pats nuo jo gairelės pasiuntė kamuolį į varžovų baudos aikštelę, kur kitas gynybos grandies atstovas Juanas iššoko aukščiau visų ir galva pelnė įvartį – 1:0.

Čilės gynyba ėmė byrėti akimirksniu. 38-ą min. po tikslios kombinacijos Kaka juvelyrišku perdavimu išvedė Luisą Fabiano prieš vartininką, Brazilijos rinktinės puolėjas gražiu judesiu pergudravo paskutinį čiliečių gynybos žaidėją ir padvigubino persvarą – 2:0.

Sutrikę Čilės rinktinės žaidėjai ir toliau buvo priversti plušėti gynyboje iki pat pertraukos.

Antrojo kėlinio pradžioje čiliečiai vėl pasižymėjo aktyvesnėmis atakomis, bet Brazilijos komandos gynyba dirbo patikimai. O po eilinės greitos brazilų atakos, kuri baigėsi netiksliu Kaka perdavimu, Čilės rinktinės strategas Marcelo Bielsa prapliupo priekaištų savo auklėtiniams tirada.

59-ą min. Čilės komanda patyrė dar vieną skaudų smūgį, praktiškai palaidojusį paskutines jos viltis. Ramiresas prasiveržė beveik per pusę aikštės, už savo nugaros palikdamas ne vieną varžovą, ir lyg ant lėkštutės baudos aikštelėje perdavė kamuolį Robinho, kuriam neliko nieko kito, kaip tik pelnyti trečiąjį komandos įvartį – 3:0.

66-ą min. čiliečiai pagaliau surengė pavojingą ataką, bet Jorge Valdivia baudos aikštelės prieigose šovė virš vartų.

74-ą min. Robinho po puikaus D. Alveso perdavimo pabėgo į priekį dešiniu kraštu ir artėdamas prie vartų pavojingai smūgiavo, o Čilės komandą gelbėjo vartininkas C. Bravo. Jau netrukus kitame aikštės gale Humberto Suazo pergudravo Lucio ir nuo jo smūgio Brazilijos vartus apgynė Julio Cesaras.

77-ą min. Robinho įmušė dar vieną įvartį, bet preciziškai dirbęs H. Webbas jo neįskaitė dėl nuošalės. Brazilijos komandos žaidėjų veiksmuose vis labiau jautėsi atsipalaidavimas, tačiau tai netrukdė jiems ir toliau pavojingai atakuoti bei demonstruoti užtikrintą futbolą.

Statistika

Brazilija – Čilė 3:0 (2:0)

Brazilija: Juan (34 min.), Luis Fabiano (38 min.), Robinho (59 min.).

Smūgiai: Brazilija 17 – 14 Čilė

Smūgiai į vartų plotą: Brazilija 6 – 1 Čilė

Pražangos: Brazilija 14 – 18 Čilė

Kampiniai: Brazilija 8 – 6 Čilė

Nuošalės: Brazilija 1 – 1 Čilė

Kamuolio valdymas: Brazilija 47 proc. – 53 proc. Čilė

Geltonos kortelės: Brazilija 2 – 3 Čilė

Raudonos kortelės: Brazilija 0 – 0 Čilė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją