Tite jau kurį laiką gimtinėje buvo kritikuojamas dėl savo pasirinkimų, o dar daugiau piktų komentarų 61-erių specialistas sulaukė po aštuntfinalio mačo su Pietų Korėja, kai po vieno iš įvarčių strategas pradėjo šokti „balandžio“ šokį kartu su savo auklėtiniais.

Šis trenerio šokis buvo paskutinis.


Ketvirtfinalyje brazilai pirmieji veržėsi į priekį pratęsime, tačiau praleido atsakomąjį kroatų įvartį, o baudinių serijoje po herojiško vartininko Dominiko Livakovičiaus pasirodymo krito 2:4.

Didžiausia Brazilijos nacionalinės komandos žvaigždė Neymaras savo šanso baudinių serijoje nesulaukė. Tite nusprendė, kad puolėjas turi mušti penktas, tačiau Kroatija eliminavo varžovus dar iki tol.

Treneris po nesėkmės atsakomybės neprisiėmė ir paaiškino savo sprendimą. Pasak jo, Neymaras buvo vienintelis futbolininkas galėjęs atlaikyti penktojo baudinio spaudimą.

„Neymaras turėjo mušti penktas, nes tai yra lemiamas smūgis, kurį mušti yra sunkiausia. Tai buvo teisingas sprendimas“, – sakė Tite.

Tite po patirto fiasko sulaukė daugybės piktų replikų tiek iš fanų, tiek iš garsių futbolo specialistų.

Treneriui kliuvo ir už tai, jog šis iškart po baudinių serijos nepasiliko aikštėje su žaidėjais, o iškart nuskubėjo į rūbinę.

Apžvalgininkas, buvęs Brazilijos rinktinės futbolininkas Neto, vilkėjęs nacionalinės komandos aprangą 1988-1993 metais, televizijos eteryje išvadino Tite asilu.

„Tu palikai geriausiai baudinius mušantį mūsų futbolininką paskutinį. Jis turėjo mušti pirmas. Tu asilas. Tu kvailys. Tu sugadinai mums čempionatą“, – sakė Neto.

Tite treniravo Brazilijos rinktinę nuo 2016 metų. Ilgametis „Corinthians“ strategas su rinktine 2019 metais triumfavo „Copa America“ turnyre.

Paskutinį kartą 2002 metais pasaulio čempione tapusi Brazilija pastaruosiuose penkiuose čempionatuose finalo nepasiekė – kartą krito pusfinalyje ir keturis kartus ketvirtfinalyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją