Benediktas Vanagas pasakojo, kad žinia apie nutraukiamą partnerystę komandą pasiekė lapkričio 13 d. Lenktynininkas aiškino, kad visą savaitę, iki pat šiol, bandė derėtis su partneriais ir išvengti tokios situacijos, kokia yra dabar. Vis tik išspręsti problemos nepavyko.

Paklaustas, kodėl pagrindiniai partneriai pasitraukė beveik prieš pat Dakaro startą, B. Vanagas teigė, kad tai tikriausiai yra vidiniai organizacijos sprendimai, kurie tiksliai nebuvo įvardyti. Aiškios priežasties, kodėl rėmėjai taip nusprendė, lenktynininkas teigė nežinąs, tačiau dėkojo, kad devynerius metus su šia įmone galėjo bendradarbiauti sklandžiai.

„General Financing“ savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje taip pat išplatino žinutę, kuria teigė, kad dėkoja lenktynininkui už partnerystę.

„Iki pat vakar vakaro vyko derybos, asmeniškai tarėmės su B. Vanagu dėl artėjančio 2020 m. sezono. Visgi išsiskyrus vizijoms ir neradus bendro kompromiso, net ir po ilgų diskusijų bei skirtingų pasiūlymų iš mūsų pusės, esame dėkingi už nuotykių ir pergalių kupinus devynerius bendradarbiavimo metus. Sparčiai artėjant sekančiam „General Financing“ etapui – pasiruošimui tapti banku, norime suteikti realizacijos galimybę ir kitokio pobūdžio projektams, kuriais sprendžiamos aktualios socialinės temos“ – akcentuojama bendrovės pranešime.

Benediktas Vanagas Ispanijos baja varžybose

Be partnerio – neįmanoma

Komandos pilotas aiškino, kad šioje situacijoje yra liūdniausia, tai, kad iki datos, kai Dakaro technika turi iškeliauti į Prancūziją, liko 10 dienų, o tai labai mažas laiko tarpas tokiems pokyčiams.

Lenktynininkas sakė, kad jau nemažai pinigų yra išleista, tačiau tai dar nėra viskas. Nemažos pinigų sumos reikia ir kelionei į Saudo Arabiją, lenktyniavimui ten. Blogiausia, anot lenktynininko, kad komanda yra išleidusi tuos pinigus, kuriuos tikėjosi susigrąžinti po Dakaro ralio.

„Iki šios dienos mes jau esame patyrę 70 proc. Dakario sąnaudų, kurių reikėjo technikai, atsarginėms detalėms, o tai yra apie 100 tūkst. eurų. Taip pat jau sumokėtas startinis mokestis, o tai taip pat yra apie 100 tūkst. eurų. Pinigų reikia logistikai, viešbučiams, lėktuvų bilietams, o tuo reikia pasirūpinti, kaip įmanoma anksčiau, kad būtų pigiau“, – aiškino lenktynininkas.

Pasak jo, jei neturėdama partnerio komanda ryžtųsi vis tiek dalyvauti Dakaro ralyje, greičiausiai tektų kapstytis iš labai sunkios finansinės krizės.

„Važiuoti neturint partnerio būtų labai neatsakinga, nes komandoje dirba daug žmonių, kurie gauna atlyginimus ir nenorėčiau, kad dėl tokio sprendimo jie nukentėtų“, – aiškino B. Vanagas.

Benediktas Vanagas

Ar per 10 dienų pavyks surasti naujus partnerius, Benediktas Vanagas nėra užtikrintas, tačiau teigė, kad vilties turi. Lenktynininkas aiškino, kad sudaryti partnerystės sutartį taip pat užtrunka, todėl dėl to surasti naujus partnerius gali būti dar sunkiau.

Paklaustas, kokios pinigų sumos trūksta komandai, B. Vanagas teigė, kad tam, jog galėtume stoti prie 2020-ųjų Dakaro starto linijos, komandai trūksta 200 tūkst. eurų.

„Skylė virš 200 tūkst. eurų, tokios sumos reikėtų vien Dakarui. Tiek užtektų, kad galėtų startuoti, tačiau neaišku, kaip būtų toliau“, – aiškino lenktynininkas.

Reiškia palaikymą

Po žinios apie tai, kad „Team Pitlane“ gali nestartuoti ateinančių metų Dakaro ralyje, lenktynininkas neslėpė, kad telefonas netyla. Sportininkas pasakojo, kad skambina esami partneriai, klausia, kuo gali padėti, skambina bičiuliai, teiraujasi, kuo gali prisidėti.

Palaikymą sportininkui išreiškė ir Dakaro pilotas Vaidotas Žala, „Agrorodeo“ komandos lyderis.

Lenktynininkas sulaukė palaikymo ir iš gerbėjų, kurie jau pradėjo aukoti pinigus komandai.

„Aš esu gavęs daugybę palaikymo žinučių ir tikrai noriu padėkoti visiems žmonėms. Buhalterė man siuntė nuotrauką iš banko išrašo, kad žmonės aukoja ir po 2 ar 10 eurų perveda į mūsų sąskaitą. Už tai tikrai esu labai dėkingas, kaip žmogus. Aišku, aš labiau norėčiau, kad mes visi susimobilizuotume ir padėtume tiems, kam tos pagalbos tikrai labiau reikia: vaikų namams, senelių prieglaudoms ar tiems, kurie negali savęs apginti“, – kalbėjo lenktynininkas.

B. Vanagas pripažino, kad situacija yra išties nelengva, mat dėl partnerių pasitraukimo komanda nebegali dalyvauti sunkiausiose pasaulio varžybose, tačiau dėl įsipareigojimo kitiems partneriams Dakare „team Pitlane“ negali ir nedalyvauti.

„Esami partneriai tai pat skambina ir teiraujasi, kuo gali padėti, kad situacija pasikeistų ir dėl to esu labai jiems dėkingas“, – sakė B. Vanagas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (274)