Trečiadienio vakare, po medikų apžiūros, lenktynininkas kreipėsi į gerbėjus.

„Visų pirma noriu atsiprašyti. Kad daliai Jūsų paskutinėmis naujienomis sukėliau nerimą. Ką tik po medikų apžiūros. Jų verdiktas, turėčiau keletą savaičių pailsinti savo galvą ir po to būsiu dar geresnis. Dakaro tęsti su dabartine būsena negalėsiu.

Labai gaila. Pažadu, kad Dakaro kelias, kurį pradėjome eiti drauge, bus įveiktas iki tinkamo rezultato. Dabar sunku koncentruoti mintis. Tuoj pailsėsiu ir parašysiu, kas vyko šiandieną“, – pranešė lenktynininkas.

Ketvirtajame greičio ruože, įveikęs 211 įskaitinių kilometrų, B. Vanago ir Kuldar Sikk ekipažas sustojo neutralizacijos zonoje. Po valandos komanda pranešė, kad medikai lenktynininkui nebeleidžia tęsti lenktynių. Po pirminės apžiūros, suteikus būtinąją pagalbą, lietuvis sraigtasparniu buvo nugabentas į bivaką, kur buvo perduotas į ten dirbančių medikų rankas detalesnei apžiūrai.

Ketvirtajame greičio ruože, iki sustojimo, B. Vanagas buvo išsiveržęs į 10-ąją poziciją.

Pats B. Vanagas, „Cross Country Rally News“ reporteriams, teigė, kad iki akimirkos, kol jam neprireikė medikų, diena ėjosi pakankamai gerai, tačiau tuomet komanda turėjo vieną prastą nusileidimą nuo kalvos. Anot jo, incidento metu tiek visam kūnui, tiek galvai teko didžiulis smūgis. Tiesa, ties tuo negandos nesibaigė, mat netrukus, pavažiavus kiek toliau, ekipažo kelyje pasitaikė didelis akmuo, į kurį ekipažas trenkėsi automobilio priekiu.

Po smūgio buvo sulaužytas priekinis diferencialas, tačiau komanda nusprendė toliau važiuoti iki neutralizacijos zonos. Vis dėlto, važiuojant jos link B. Vanagas pasijuto prastai, nebegalėjo aiškiai matyti, prarado koncentraciją, todėl varžybų komisarai iškvietė medikus, kurie būtinąją pagalbą suteikė vietoje, o vėliau sraigtasparniu lenktynininką išgabeno į bivaką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)