Nuo teisingumo rankos pabėgti nepavyko. Dohoje vietos pareigūnai sulaikė 42-ejų Diego Javierą Chaconą – Argentinoje dėl sunkaus nusikaltimo ieškotą advokatą, Katare besislapsčiusį tarp futbolo aistruolių.

„Buvo tikimasi jį sulaikyti stadione per pačias ketvirtfinalio rungtynes su Nyderlandais. Turėjome duomenų, kad jis žada eiti į šį susitikimą, tačiau vietos pareigūnai jo buvimo vietą nustatė anksčiau ir ketvirtadienio ankstų rytą sučiupo vienoje iš pigesnių Dohos apgyvendinimo vietų, kur apsistoję keli tūkstančiai argentiniečių. Kiek žinome, jis nesipriešino“, – Argentinos Interpolo atstovą cituoja didžausias šios šalies naujienų portalas Clarin.com.

Advokato praktika besivertęs vyriškis įtariamas apiplėšimo, kurio metu šūviu į galvą buvo nužudytas 31-erių Cesaras Javieras Martinezas, organizavimu.

Dar vienas vyras incidento metu buvo sužeistas į kojas, bet privačią įmonę grasindama ginklais apvogti bandžiusi D. J. Chacono organizuota gauja iš įvykio vietos paspruko, taip ir nebaigusi įvykdyti apiplėšimo.

Bėgęs per pusę pasaulio D. J. Chaconas tarp tūkstančių futbolo fanų nepasislėpė, nors kurį laiką suklaidinti Argentinos policiją jam sekėsi.

Ištirti lapkričio pradžioje įvykusį nusikaltimą Chuchujaus miesto policijai prireikė laiko, per kurį advokatas sugebėjo išvykti iš šalies ir atsidurti Katare.

Visgi paaiškėjus, kas organizavo žmogaus mirtimi pasibaigusį išpuolį, pareigūnai praėjo sekti D. J. Chacono telefoną ir socialinius tinklus – nustatyta, kad per Buenos Aires ir Paryžių šis išsrido į Dohą, kur galų gale ir buvo sučiuptas.

Pažymėtina, kad sulaikytas advokatas jau ne pirmą kartą lankosi pasaulio čempionatuose. Vyras socialiniuose tinkluose buvo paskelbęs nuotraukų iš 2014-ųjų pirmenybių Brazilijoje, ir iš 2018-ųjų turnyro Rusijoje.

Sulaikyti ir kiti D. J. Chacono organizuotame nusikaltime dalyvavę asmenys, tarp jų – ir mirtiną šūvį paleidęs vyras.

Šiuo metu D. J. Chaconas laukia ekstradicijos į Argentiną. Clarin.com duomenimis, vyras sykį jau buvo teistas dėl dalyvavimo ginkluotame apiplėšime ir susišaudyme, tačiau įkalinimo bausmės išvengė nes tuo metu buvo „tik gaujos pilotas, vairavęs automobilį.“

Argentinos žiniasklaida ir policija šia istorija dalijasi norėdama perspėti savo ir kitų šalių aistruolius neprarasti budrumo – ir futbolo, ir kitų sporto šakų stadionuose ar arenose, tarp rezultatais besidžiaugiančių žmonių, visuomet gali pasitaikyti piktavalių ar nuo teisingumo besislapstančių asmenų, todėl renkantis su kuo bendrauti reikėtų būti atsargiems.

Argentinos rinktinė penktadienio vakarą pasaulio čempionato ketvirtfinalio rungtynes su Nyderlandais pradės 21 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją