Kvalifikacijos varžybose lietuvių dueto rezultatas – 33,276 sek. – tarp aštuonių komandų buvo septintas. Dviratininkės išvystė 54,093 km per valandą vidutinį greitį.

Greičiausiai du ratus numynė vokietės Lea Sophie Friedrich ir Emma Hinze (32,102 sek.).

Žūtbūtinė kova prasidėjo komandoms stojus į tiesiogines tarpusavio akistatas ketvirtfinaliuose.

Lietuvėms teko galynėtis su antrą rezultatą kvalifikacijoje (32,135 sek.) užfiksavusiomis kinėmis Bao Shanju ir Zhong Tianshi. Pastaroji yra šios rungties pasaulio bei olimpinio rekordų bendraautorė ir gina Rio de Žaneire prieš penkerius metus iškovotą olimpinės čempionės titulą.

Nustebinti vienų rungties favoričių Lietuvos pora šansų neturėjo: kinės finišavo pirmosios per 31,804 sek. ir pagerino joms pačioms priklausiusį planetos rekordą 0,230 sek.

S. Krupeckaitės ir M. Marozaitės užfiksuotas laikas – 32,827 sek. Lyginant su kvalifikacija, joms pavyko kiek išauginti vidutinį tempą – 54,833 km per valandą.

Dar vieną žingsnelį į priekį lietuvės dėjo paskutiniajame važiavime, kai varžėsi dėl 5-6 vietų su Meksikos duetu Daniela Gaxiola ir Yuli Verdugo.

Per 32,808 sek. finišą pasiekusios S. Krupeckaitė ir M. Marozaitė (vidutinis greitis – 54,865 km per valandą) meksikietes pranoko 0,360 sek. ir galutinėje įskaitoje užėmė penktąją poziciją.

Meksikos pora prieš tai ketvirtfinalyje du ratus įveikė per 32,701 sek. ir turėjo pripažinti Rusijos olimpinio komiteto komandos Darijos Šmeliovos ir Anastasijos Voinovos pranašumą.

Rusės kovoje dėl bronzos įveikė Nyderlandų dviratininkes, o aukso medalius pastvėrė kinės, finale vos 0,085 sek. skirtumu aplenkusios vokietes.

Primename, kad 38-erių S. Krupeckaitė yra labiausiai patyrusi sportininkė visoje Lietuvos delegacijoje – Tokijo žaidynės yra jau penktosios jos karjeroje. Tiesa, komandų sprinte veteranė olimpiadoje varžosi pirmą kartą. Kitose rungtyse olimpinio medalio jai iki šiol nebuvo pavykę nuskinti, o geriausias rezultatas buvo ketvirta vieta 2004 metų Atėnų žaidynėse.

Savo ruožtu, 25-erių M. Marozaitė debiutavo olimpinėse žaidynėse. Tokijo veldodrome abi lietuvės dar pasirodys asmeniniame sprinte ir keirine. Daugiau Lietuvos treko dviratininkų į žaidynes neprasimušė.

Tokijuje kol kas Lietuvai sėkmingiausias buvo moterų porinės dvivietės įgulos pasirodymas irklavimo varžybose: Milda Valčiukaitė ir Donata Karalienė užėmė ketvirtą vietą.

Disko metikas Andrius Gudžius ir dar vienas irkluotojas Mindaugas Griškonis liko šešti, o plaukimo rinktinės lyderis Danas Rapšys 200 m plaukimo laisvu stiliumi distancijoje buvo aštuntas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (119)