Ketvirtadienį prieš varžybų pradžią J. Pliuščenka dar iščiuožė ant „Iceberg“ arenos ledo atlikti apšilimo. Tačiau net stebint iš šono buvo matyti, kaip po trigubo akselio 31-erių sportininką sukaustė skausmas.

Kai atėjo jo eilė pasirodyti, rusas lėtai nučiuožė prie teisėjų – po kelių akimirkų arenos pranešėjas garsiai paskelbė, jog J. Pliuščenka traukiasi iš varžybų. Caru tėvynėje pramintas čiuožėjas pamojavo tribūnoms ir, sudėjęs rankas ant krūtinės, paliko ledą – kaip manoma, visiems laikams.

Jevgenijus Pliuščenka

Anot trenerio Aleksejaus Mišino, ketveriose olimpinėse žaidynėse iš eilės medalius skynęs sportininkas nugarą susižeidė trečiadienį per treniruotę. Pernai jis iškentė stuburo operaciją, o iš viso po chirurgo skalpeliu buvo atsidūręs net 12 kartų.

„Jevgenijus nebegalėjo padaryti nieko. Tai nėra tragedija. Kartu su Jevgenijumi buvau 20 metų. Nepamirškime, kokie sėkmingi buvo dauguma iš jų“, – liūdesiui nepasidavė A. Mišinas.

Vien juodomis spalvomis J. Pliuščenkai nenusidažė ir Sočio žaidynės. Jas caras su savo svita pradėjo laimėdamas auksą olimpinėje programoje debiutavusioje komandinėje rungtyje.

Kita vertus, apmaudą dėl tokio įvykių posūkio turėtų jausti 18-metis Maksimas Kovtunas. Būtent jis gruodžio pabaigoje laimėjo Rusijos pirmenybes, įveikęs patį J. Pliuščenką. Tačiau Rusijos dailiojo čiuožimo federacija vėliau persigalvojo ir nusprendė vietą olimpinėje rinktinėje atiduoti ne talentingam jaunuoliui, o pripažintam veteranui.

Tarp svarbiausių J. Pliuščenkos trofėjų taip pat yra Solt Leik Sičio ir Vankuverio olimpiadų sidabras, Turino olimpinis auksas, trys pasaulio čempiono titulai.

Sočio olimpinių dailiojo čiuožimo vyrų varžybų medalių komplektas bus išdalintas penktadienį po laisvosios programos.

Jevgenijus Pliuščenka

Lyderiu po trumpos programos tapo japonas

Lyderiu po trumpos programos, iš kovos dėl traumos pasitraukus bei apie karjeros pabaigą pranešus 31-erių metų rusui J. Pliuščenkai, tapo japonas Yuzuru Hanyu. Devyniolikmečio Japonijos sportininko balų suma trumpoje programoje - 101,45 - naujas pasaulio rekordas.

Antrą vietą su 97,52 balo užima triskart pasaulio čempionas Patrickas Chanas iš Kanados, o trečioje pozicijoje - dukart Senojo žemyno pirmenybių nugalėtojas ispanas Javieras Fernandezas (86,98).

Rezultatai:

1. Yuzuru Hanyu (Japonija) - 101,45 balo
2. Patrick Chan (Kanada) - 97,52
3. Javier Fernandez (Ispanija) - 86,98
4. Daisuke Takahashi (Japonija) - 86,40
5. Peter Liebers (Vokietija) - 86,04
6. Jason Brown (JAV) - 86,00
7. Brian Joubert (Prancūzija) - 85,84
8. Yan Han (Kinija) - 85,66
...
29. Brendan Kerry (Australija) - 47,12

Kovą dėl Sočio olimpiados apdovanojimų laisvojoje programoje tęs 24 geriausi čiuožėjai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)