Ši pergalė ženkliai sustiprino šveicarų galimybes žengti į atkrintamąsias, tuo metu Kamerūnui reikės taškų prieš Braziliją ir Serbiją.

Vienintelį ir pergalingą įvartį 48-ą min. pelnęs B. Embolo iš pagarbos gimtinei įvarčio nešventė.

Futbolininkas gimė Kamerūne, išsiskyrus tėvams, kai jam buvo penkeri, su motina emigravo į Prancūziją. Čia ji susipažino su būsimu savo vyru Šveicarijos piliečiu.

Po metų šeima persikėlė į Bazelį. 2014-aisiais B. Embolo suteikta Šveicarijos pilietybė.

Nuo 2015-ųjų Šveicarijai atstovaujantis puolėjas sužaidė 6-ias dešimtis rinktinės rungtynių, per kurias pelnė 12-a įvarčių. Vienas pelnytas ir LFF stadione į Lietuvos rinktinės vartus pernai spalį vykusioje pasaulio čempionato atrankos dvikovoje.

Nors 25-erių B. Embolo įvarčio prieš Kamerūną nešventė, tačiau tai nepadėjo išvengti kamerūniečių pasipiktinimo ir nusivylimo.

„Embolo, tu išdavikas“, – rėžė viena Kamerūno sirgalė.

„Embolo keliaus į pragarą. Tu mušei įvartį į savo gimtosios šalies vartus???“, – nusivylimo neslėpė kita internautė.

„Matydavome, kaip žaidėjas muša savo buvusiai komandai ir nešvęsdavo įvarčio. Tačiau yra nauja ir labai žiauru, kai žaidėjas muša įvartį į savo gimtosios šalies vartus ir nešvenčia“, – rašo vienas futbolo sirgalių.

„Aš žinau, kur yra jo namas Jaundėje (Kamerūno sostinė)“, – tvirtina kamerūnietis.

„Neturi tėvų? Kaip tu taip galėjai padaryti“, – stebisi internautė.

„Žodį „išdavikas“ pakeis „Embolo“, – rašo kamerūnietis.

Breel Embolo

G grupėje taip pat žaidžia Brazilijos ir Serbijos rinktinės. Jų tarpusavio akistata vyks ketvirtadienio vakarą 21 val.

Penktą kartą paeiliui pasaulio čempionate dalyvaujanti Šveicarija kol kas geriausią savo pasiekimą turnyre fiksavo dar praėjusio amžiaus viduryje, kai nukeliavo iki ketvirtfinalio. 2014-aisiais Brazilijoje ir 2018-aisiais Rusijoje šveicarų žygiai nutrūkdavo aštuntfinaliuose.

Savo ruožtu Kamerūnas čempionate žaidžia beveik po dešimtmemčio pertraukos, o geriausias komandos pasiekimas – taip pat ketvirtfinalio etapas – fiksuotas 1990-aisiais Italijoje. Tarpusavyje Šveicarijos ir Kamerūno rinktinės iki šiol nebuvo susitikusios nė sykio.


Standings provided by Sofascore

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją