Septintasis greičio ruožas buvo lemiamas „Inbank team Pitlane“ komandai. B. Vanagas, įveikęs 400 kilometrų, buvo priverstas sustoti – išlūžo automobilio kairės pusės galinis ratas. Lenktynininkas pasakojo, jog dėl tokio įvykio kaltas lūžęs viršutinis lankstas, kuris pridarė ir daugiau bėdų.

„Lūžo viršutinis šarnyras, dėl jo lūžo apatinio šarnyro varžtai, lūžo pusašis, stabilizatoriaus traukės. Taisydami automobilį sugaišome daugiau nei 2 valandas. Pradėję važiuoti stengėmės finišo link judėti labai atsargiai, tačiau likus 30 kilometrų nustojo veikti mūsų pakeistas galinis pusašis, todėl kopose likome su dviem varomaisiais ratais“, – aiškino B. Vanagas.

Toks gedimas iš komandos „atėmė“ galimybę išlikti 10-oje absoliučios įskaitos pozicijoje. Septintajame greičio ruože 57-ąją vietą užėmęs ekipažas bendroje Dakaro lentelėje nukrito į 20-ąją vietą.

Minutės ant kopos viršūnės

Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas pripažino, jog po poilsio dienos nusprendė važiuoti gana atsargiai, todėl nuotykių pavyko išvengti, ratai liko sveiki, o automobilis be jokių techninių problemų pasiekė finišą.

„Buvome sustoję tik vienoje vietoje. Nežinojau, kaip užkilti ant kopos, važiuoti iš dešinės ar tiesiai, todėl galiausiai pakibom ant kopos viršūnės. Sugaišom 3–4 minutes, kol išsikapstėm“, – pasakojo „Agrorodeo“ komandos pilotas.

19-oje pozicijoje startavęs ekipažas finišą pasiekė būdami 15-oje vietoje.

Ilga, tačiau lengva diena

Komandos „Kreda“ pilotas Antanas Juknevičius pripažino, jog ilgiausia Dakaro diena jam buvo lengva.

„Važiavom be nesklandumų, pakankamai greitai, jokių problemų neturėjom, buvo atkarpų, kur galima „užminti tapkę“ ir lėkti“, – aiškino lenktynininkas.

Septintojo greičio ruožo finišą A. Juknevičius ir Darius Vaičiulis pasiekė 24-oje pozicijoje.

Automobilis kelia paranoją

Į lenktynes sugrįžę Dakaro naujokai Edvinas Juškauskas ir Aisvydas Paliukėnas septintąjį greičio ruožą įveikė būdami 35-oje vietoje. Ekipažas „Heston MRO team Pitlane“ džiaugėsi, kad trasoje nuotykių pavyko išvengti, tačiau kelis kartus sustoti teko.

„Startavom pačiam gale, todėl buvo labai daug dulkių, bet kažkaip prasibrovėm. Keturis kartus reikėjo stoti, nes turėjome su sklende problemų, man buvo ir paranoja prasidėjusi, visi kvapai erzino, kartą net stojau, nes vienas kvapas pasirodė pernelyg įtartinas“, – juokdamasis aiškino E. Juškauskas.

Komandos pilotas sakė, kad šiokių tokių bėdų buvo ir su pavarų dėže, todėl lenktyninį bolidą mechanikai turės patikrinti dar kartą.

Edvinas Juškauskas ir Aisvydas Paliukėnas

Įtampa akims

Komandos „Zigmas Dakar team“ atstovas Arūnas Gelažninkas taip pat teigė, jog greičio ruožas nebuvo itin sunkus ir daug fizinės ištvermės nereikalavo. Vis dėlto motociklininkas pripažino, jog šiek tiek sunkiau buvo susiorientuoti, mat buvo tokių vietų, kur važiuoti galima išties greitai.

„Akys vargo įdėmiai žiūrint, ar koks akmuo neartėja“, – aiškino lenktynininkas finišą pasiekęs 35-oje pozicijoje.

Dar vienu įveiktu greičio ruožu džiaugėsi ir Gintas Petrus su Tomu Jančiu. Ekipažas „Petrus racing team“ septintajame greičio ruože startavo iš 46-os vietos, tačiau finišą pasiekė gerokai prasibrovę į priekį – 35-i.

Aiškėja lyderiai

Motociklų įskaita – septintajame greičio ruože greičiausias buvo argentinietis Kevinas Benavidesas, antrąją vietą užėmė 1 min. 23 sek. atsilikęs ispanas Joanas Barreda Bortas, o trečiąją vietą pelnė austras Matthiasas Walkneris. Jis nuo lyderio atsiliko 4 min. 17 sek.

Keturračių įskaita – greičiausiai trasą įveikė prancūzas Simonas Vitse, iškart už jo, 11 sek. atsilikęs, – čilietis Giovanni Enrico. Trečioje pozicijoje – 1 min. 31 sek. lėčiau nei lyderis atvažiavęs taip pat čilietis Ignacio Casale.

Arūnas Gelažninkas šeštąją Dakaro ralio dieną

Automobilių įskaita – greičiausias septintajame greičio ruože buvo ispanas Carlosas Sainzas, antras – 2 min. 12 sek. atsilikęs katarietis Nasseras Al-Attiyahas, trečias – prancūzas Stephane Peterhanselis, jis nuo lyderio atsiliko 2 min. 53 sek.

Bagių klasė – pirmąją vietą iškovojo amerikietis Blade Hildebrandas, antrasis greičiausiai trasą įveikė taip pat Jungtinių Amerikos Valstijų lenktynininkas Casey Currie, jis nuo tautiečio atsiliko 11 min. 15 sek. Trečias – lenkas Aronas Domžala. Jį nuo lyderio skiria 13 min. 16 sek.

Sunkvežimių įskaita – septintojo greičio ruožo rezultatų lentelėje dominuoja Rusijos lenktynininkai. Pirmas – Andrejus Karginovas, nuo jo tik 3 sek. atsiliko ir antrą vietą užėmė Dmitrijus Sotnikovas. Trečioje pozicijoje – Antonas Shibalovas, jis nuo lyderio atsiliko 2 min. 5 sek.

Kaip atrodė lenktynių eiga ir svarbiausius dienos įvykius galite peržiūrėti žemiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (346)