„Europos čempionate viena pastebimiausių figūrų bus ilgametis Lietuvos rinktinės žaidėjas A. Sabonis.

46-erių metų Sabas, kuris neseniai buvo išrinktas į Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio asociacijos NBA Šlovės muziejų, kelis mėnesius keliavo po Europą ir pristatė čempionatą.

Nuodėmė buvo nepasinaudoti proga ir nepasiteirauti pasaulinio krepšinio legendos A. Sabonio apie „Eurobasket 2011“ turnyrą“, įžangoje prieš interviu rašo rusų žurnalistai.

Sabonio prognozė

„Rossijskaja Gazeta“: - Jau labai greitai, rugpjūčio 31 d., Lietuvoje prasideda Europos čempionatas. Kas, jūsų nuomone, galėtų pretenduoti į galutinę pergalę?

A. Sabonis: - Oj, kaip aš bijau prognozių! Čia reikia būti labai atsargiam. Nepamirškite, kad „Eurobasket 2011“ turnyre bus kovoja dėl dviejų kelialapių į Londoną bei dėl dar keturių vietų papildomame (olimpinės) atrankos turnyre. Kova bus rimta. Svajoju pamatyti finale Lietuvos rinktinę, na, o varžovai gerai pažįstami.

Tai - ir ispanai, ir prancūzai, ir graikai su turkais. Be abejo, ir rusų komanda, kurioje žaidžia (Andrejus) Kirilenka ir (Timofejus) Mozgovas, gali įsiterpti į kovą dėl medalių. Čempionatas bus labai įdomus.

„Rossijskaja Gazeta“: - Ar teisybė, kad jūs norite tapti Lietuvos krepšinio federacijos prezidentu vietoje Vlado Garasto, kuris ketina atsistatydinti iš pareigų?

A. Sabonis: - O kodėl gi ne? Aš toliau gyvenu krepšiniu ir man šiame žaidime nėra paslapčių. Be to, pastaraisiais metais aš rimtai tyrinėjau rinkodaros dalykus, kaip mūsų sporto šaką paversti dar labiau patrauklia.

Veikiausiai aš kelsiu savo kandidatūrą šioms pareigoms (LKF prezidento - DELFI), tačiau grįžkime prie pokalbio apie tai po čempionato. Dabar aš galvoju tik apie jį (Europos čempionatą - DELFI).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją