Tiesa, A. Sabonio vardas puikuojasi žaidynių proga „Transport For London“ (Tfl) išleistame metro žemėlapyje. „Olympic Legends Map“ pavadintame sostinės metro žemėlapyje A. Sabonio pavardė atsidūrė vietoje Šiaurinės (Nothern) linijos stoties „East Finchley“.

Tačiau tai ir yra viskas. Jokios iškabos, jokio plakato ar kitos užuominos apie Lietuvą ar A. Sabonį stotyje nėra.

Taip pat skelbta, kad pačiame metro artėjant prie vienos ar kitos stoties bus skelbiami „olimpiniai“ pavadinimai. Tačiau taip nėra – stočių pavadinimai išliko tokie, kaip ir kiekvieną eilinę dieną.

Net patys stoties darbuotojai DELFI pasiteiravus, ar žino apie laikiną stoties pervadinimą A. Sabonio vardu tik kraipė galvas ir siūlė klausti „aukštesnes pareigas užimančių darbuotojų“.

Pakitimai matomi tik pažvelgus į specialiai išleistą žemėlapį. Greta A. Sabonio puikuojasi ir kitų krepšininkų pavardės - Uljana Semionova, Sergejus Belovas, Dwyane'as Wade'as, Oscaras Robertsonas, Emanuelis Ginobili, Billas Russellas.

„Mes mylime Londoną, mes mylime sportą. Mums buvo didelis iššūkis atrinkti geriausią 361 atletą, kurį matė pasaulis ir sutalpinti jų pavardes į žemėlapį“, - sakė idėjos autoriai Alexas Trickettas ir Davidas Brooksas.

DELFI primena, kad A. Sabonio olimpinėje kolekcijoje - vienas aukso ir du bronzos medaliai. Auksą aukštaūgis iškovojo su SSRS rinktine 1988 metais Seule, o bronzą laimėjo jau gindamas Lietuvos garbę: 1992 metais Barselonoje ir 1996 metais Atlantoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)