Svarbiausias A. Gelažninko darbo įrankis – jo motociklas, o tam, kad būtų įmanoma pasiekti ar geresnių rezultatų, antradienį lenktynininkas pristatė naują motociklą, 2020-ųjų metų modelį – „KTM 450 Rally Replica“.

Lenktynininkas aiškino, kad šis naujasis „plieninis žirgas“ yra 10 kg lengvesnis už praėjusį, technologiškai modernesnis, be to, jo svorio centras taip pat yra kitoje vietoje.

„Su šiuo motociklu man bus lengviau fiziškai, taip pat galėsiu būti greitesnis. Vis tik svarbiausia, kad svorio centro pakeitimas sumažino svorį priekyje, todėl bus lengviau važiuoti kopomis“, – sakė A. Gelažninkas.

Motociklininkas pripažino, kad šis modelis nėra galingesnis už turėtą, tačiau gamintojas pakeitė degalų įpurškimo sistemą, todėl komanda tikisi, kad motociklas dirbs efektyviau.

Dar viena naujovė A. Gelažninnko stovykloje – naujas komandos pavadinimas. 2020 m. motociklininkas startuos prisidengęs „Zigmas Dakar Team“ komandos vardu. Tokiam pakeitimui įtakos turėjo rastas komandos partneris – „Iceco“ įmonių grupė, kurios prekinis vardas ir puikuojasi komandos pavadinime.

Tokie pasikeitimai komandoje lėmė ir didesnes galimybes – komandos sudėtis Saudo Arabijoje taip pat bus didesne. Šiais metais motociklininko fizinio rengimo trebnerisMindaugas Pocius A. Gelažninkui ruoštis Dakarui padėjo tik Lietuvoje, šiais metais treneris su motociklininkus vyks ir į patį Dakarą. Į sunkiausiomis pasaulio lenktynėmis tituluojamą ralį vyks ir A. Gelažninko žmona Emilija.

Pats motociklininkas aiškino, kad naujovės laukia ir Dakare, organizatoriai pakeitė kelio knygų išdavimo tvarką, tad bus keturios dienos, kada lenktynininkai kelio knygas gaus tik prieš pat startą, o tai reiškia, kad laiko, vakare prieš startą, su jomis susipažinti – nebus.

Pats A. Gelažninkas aiškino, kad tokį pasikeitimą vertina teigiamai, mat taip bus suvienodintos lenktynininkų jėgos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)