Didžiausias sporto renginys Lietuvoje pareikalavo didelių, 17 mln. eurų, siekiančių investicijų, tačiau lietuviams prisijaukinti šalyje menkai pažįstamą sportą sekasi sunkiai. Net ir pirmoji galimybė išvysti su pasaulio elitu besivaržančią šeimininkų rinktinę ypatingai nesuviliojo – Lietuvos rinktinės akistatą su Venesuelos nacionaline komanda Kauno „Žalgirio“ arenoje stebėjo 1534 žiūrovai.

Dar tuštesnės arenos yra tuomet, kai lietuviai nežaidžia, o tokia tendencija nepatenkinti čempionato organizatoriai suskubo taisyti situaciją. Pasigedus tribūnose žiūrovų per pirmąjį grupės etapo turą, antradienį buvo paskelbta akcija: visiems bilietams – 50 proc. nuolaida.

Savo rungtynes apytuštėje Vilniaus „Avia Solutions Group“ arenoje žaidžiančių komandų žaidėjai pripažįsta – čempionate trūksta jų kraštuose būdingos rungtynių atmosferos, kita vertus, savo darbo daryti tai netrukdo.

„Tuščios vietos arenoje mums netrukdo. Esame susikaupę ir siekiame savo tikslų ant parketo. Matome arenoje vieną kitą Argentinos vėliavą, girdime savo sirgalių palaikymo šūksnius. Mums čia patinka, su šiuo čempionatu viskas yra gerai“, – sako Argentinos rinktinės žvaigždė Cristianas Borruto.

Stipriausio Italijos salės futbolo klubo „Pesaro“ puolėjo vedama Argentinos rinktinė yra dabartinė pasaulio čempionė. 2016 metais iškovoto titulo gynybą Lietuvoje argentiniečiai pradėjo įspūdingai – pirmosiose rungtynėse net 11:0 buvo sutalžyta JAV rinktinė.

Vienu įvarčiu prie įspūdingos pergalės prisidėjęs C. Borruto – vienas geriausių pasaulio salės futbolininkų. Trumpai pažaidęs Madrido „Inter“ ekipoje, beveik visą karjerą 34-erių atletas rungtyniauja Italijos čempionate bei ten yra tikra įvarčių mašina.

Puolėjas tikina, kad Lietuvoje jam ne ką mažiau smagu nei Italijoje ar Kolumbijoje, kur Argentina iškovojo pirmąjį savo planetos čempionų titulą.

„Lietuva – puiki šalis žaisti salės futbolą. Čia tikrai nėra blogiau nei Kolumbijoje. Turite nuostabią sporto infrastruktūrą, atvykę čia gauname viską, ko reikia, todėl belieka rūpintis tik dėl savo žaidimo. O žaidžiame mes gerai. Turime visas galimybes vėl būti čempionais“, – sako C. Borruto.

Pasaulio čempionui gera nuotaika nenusileidžia ir Serbijos rinktinės lyderis Marko Pršičius. 30-metis žaidėjas nosies nenukabino ir po nesėkmingo savo komandos starto – serbai po atkaklios kovos 2:3 turėjo pripažinti praėjusio čempionato bronzos laimėtojo Irano pranašumą.

Serbijos puolėjas supranta, kad F grupė yra pajėgi, tačiau mano, kad jo komanda gali kabintis į atlapus ir pasaulio čempionams, tad viskas dar yra prieš akis.

„Pailsėję po pirmųjų rungtynių kovosime su Argentina, tikrai mesime rimtą iššūkį. Mūsų komanda – geriausia, ką Serbija gali turėti šiuo metu. Aš esu lyderis ir turiu vesti šią komandą į priekį“, – sakė Kuveito klubo „Al-Arabi“ atstovas.

M. Pršičius pridūrė, kad kuo ilgiau likti Lietuvoje norėtųsi ir dėl gerų sąlygų.

„Kol kas šis čempionatas organizacine prasme man labai patinka. Visų pirma, Lietuva mums, serbams, yra gana arti, taigi, kelionė čia buvo trumpa. Manau, kad dėl kelionės ši šalis palanki daugeliui rinktinių. Pats Lietuvoje esu pirmą kartą, Vilnius yra labai gražus miestas, visa mūsų komanda čia labai patenkinta.

Suteiktos sąlygos mus nustebino. Pirmenybės suorganizuotos puikiai, mes to nesitikėjome. Norime Lietuvoje būti kaip įmanoma ilgiau“, – sakė Serbijos rinktinės lyderis.

Pasaulio čempionato grupių etapas tęsis iki rugsėjo 20 d. Į pirmenybių aštuntfinalį pateks po dvi geriausias kiekvienos grupės komandas, o prie jų prisijungs keturios geriausios trečiąsias vietas užėmusios ekipos. Turnyro finalas Kaune įvyks spalio 3 dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)