To užteko, kad argentiniečiai įšoktų į aštuntfinalio traukinį, nes kitame D grupės mače Kroatija 2:1 (0:0) nugalėjo Islandiją.

Į kampą įspraustiems planetos vicečempionams argentiniečiams paskutiniame ture buvo būtina tik pergalė ir jie ją išplėšė po 86 minutę gynėjo Marcoso Rojo įvarčio.

Rungtynių žaidėju paskelbtas L. Messi po pergalės tvirtino, kad neabejojo tokiu galutiniu rezultatu.

„Buvome įsitikinę, kad laimėsime šias rungtynes. Nuostabu tai, kaip mes iškovojome pergalę. Tai pelnytas džiaugsmas. Žinojau, kad Dievas su mumis ir mūsų nepaliks. Dėkoju visiems žmonėms, kurie atvyko mus palaikyti į Rusiją, ir visiems, palaikiusiems mus Argentinoje“, – sakė jis.

Prieš tai įvarčiais apsikeitė Lionelis Messi (14 min.) ir Victoras Mosesas (51 min.), realizavęs 11 metrų baudinį po Javiero Mascherano pražangos.

Įdomu, kad 76 min., kai rezultatas buvo lygus 1:1, būsimasis herojus M. Rojo savo baudos aikštelėje nepataikė į kamuolį ir sužaidė ranka – arbitras nubėgo pasinaudoti VAR peržiūra, bet, nepaisant karštų nigeriečių protestų, nusprendė, kad argentinietis pirma į kamuolį pataikė galva, o tas lietimas ranka buvo atsitiktinis.

Jau aiškios keturios aštuntfinalio poros:

Urugvajus – Portugalija
Ispanija – Rusija
Kroatija – Danija
Prancūzija – Argentina

Rungtynės:

Argentina 2 – 1 Nigerija
14' [1 – 0] Lionelis Messi
51' [1 – 1] Victoras Mosesas (11 m)
86' [2 – 1] Marcosas Rojo

Komandų statistika: Argentina – Nigerija

Smūgiai į vartus: 4 – 3
Smūgiai šalia vartų: 3 – 5
Kampiniai: 5 – 3
Nuošalės: 2 – 0
Kamuolio kontrolė: 65 – 35 proc.
Pražangos: 15 – 20.

Geriausiu susitikimo žaidėju buvo išrinktas L. Messi.

Dvikovai Sankt Peterburge vadovavo turkas Cuneytas Čakiras.

Argentiniečiai yra dukart planetos čempionai – 1978 ir 1986 m.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (243)