Jam rezultatyvų perdavimą atliko Lionelis Messi.

Argentiniečiai grupių varžybose iškovojo visas pergales ir užėmė pirmą vietą F grupėje (9 taškai, įvarčiai - 6-3). Šveicarija buvo antra E grupėje (6 tšk., įvarčiai - 7-6).

Argentiniečiai 2:1 įveikė Bosniją ir Hercegoviną, 1:0 palaužė Irano pasipriešinimą ir 3:2 nugalėjo Nigeriją.

Šveicarai 2:1 laimėjo prieš Ekvadorą, 2:5 pralaimėjo Prancūzijai ir 3:0 sutriuškino Hondūrą.

Šveicarai per visas septynias tarpusavio akistatas (įskaitant ir liepos 1 d.) nė karto neįveikė Argentinos - dvejos lygiosios ir penkios argentiniečių pergalės. Pasaulio čempionatuose Argentinos ir Šveicarijos keliai prieš tai buvo susikirtę tik kartą. 1966 metais pergalę 2:0 iškovojo Argentina.

Šiose rungtynėse pirmame kėlinyje aktyvesni buvo šveicarai, antrame - argentiniečiai. Pratęsimo metu vyko permainingas žaidimas. Po A. Di Maria įvarčio Šveicarijos rinktinė dar spėjo surengti varžovų vartų šturmą, bet po Blerimo Džemaili smūgio galva kamuolys pataikė į virpstą, dar atšoko į šveicaro koją ir nulėlė į užribį. Šveicarai į pasaulio čempionatų ketvirtfinalį nepatenka nuo 1954 metų.

Belgija - būsima Lietuvos rinktinės varžovė 2016 metų Europos čempionato atrankos varžybose

Rezultatas:

Argentina 1 - 0 Šveicarija, - po pratęsimo.

118' Angel Di Maria [1 - 0]

Argentina: Sergio Romero, Pablo Zabaleta, Federico Fernandez, Ezequiel Garay, Marcos Rojo (106' Jose Maria Basanta), Javier Mascherano, Fernando Gago (106' Lucas Biglia), Angel Di Maria, Lionel Messi, Gonzalo Higuain, Ezequiel Lavezzi (74' Rodrigo Palacio).

Šveicarija: Diego Benaglio, Stephan Lichtsteiner, Fabian Schar, Johan Djourou, Ricardo Rodriguez, Gokhan Inler, Valon Behrami, Granit Xhaka (66' Gelson Fernades), Xherdan Shaqiri, Admir Mehmedi (113' Blerim Džemaili), Josip Drmič (82' Haris Saferovič).

Rungtynių eiga:

Statistika:

Argentina - Šveicarija

įvarčiai: 1 - 0
smūgiai: 29 - 14
smūgiai į vartus: 22 - 7
kampiniai: 13 - 5
nuošalės: 0 - 1
pražangos: 19 - 28
geltonos kortelės: 3 - 2
raudonos kortelės: 0 - 0
kamuolio kontrolė: 62 proc. - 38 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (453)