Lietuvis nuo nuo greičiausiai pusfinalyje plaukusio brito Adamo Peaty atsiliko 2,19 sek. ir bendroje įskaitoje tarp 16 plaukikų 13-14 vietas pasidalino su japonu Ryuya Mura.

Finale plauks 8 pajėgiausi atletai. Paskutinį kelialapį į finalą nugvelbęs JAV atstovas Andrew Wilsonas 100 m krūtine atstumą įveikė per 59,18 sek.

A. Šidlauskas dar varžysis 200 m plaukimo krūtine rungtyje ir estafetėje.

„Keistai šiandien jaučiausi vandenyje, toks sunkus. Nesijautė vakariniai grybšniai. Kol atėjau, vis galvojau, kas, kaip. Tiesiog reikia peržiūrėti vaizdo medžiagą, pakalbėti su trenere. Čia sportas, sunku nuspėti, kaip pas jausis. Yra kaip yra“, – šiek tiek apgailestavo po finišo A. Šidlauskas.

Paklaustas, ką bandė padaryti kitaip, jis kalbėjo, kad pirmiausia mėgino pataisyti finišą: „Bet alkūnių neišlaikiau, nebuvo galingumo. Man ryte apskritai sunkiau plaukti ir jausti save. Tai – ne pasiteisinimas, visi turi tokias pačias sąlygas. Turiu išmokti perlaužti save. Nenuvertinu savęs, nekaltinu ryto, reikia pasidžiaugti, ką padarėme ir eiti į priekį“.

Kartu su trenere Andrius prisipažino tikrai galvojęs apie šios rungtis finalą, tačiau dabar laukia dar 200 m plaukimo krūtine rungtis.

„Reikia nusiteikti, pailsėti, sukaupti jėgas, pasisemti patirties, nenusiminti. Nereikia bijoti, tūkstančius kartų tą patį dariau, reikia pakartoti ir tiek. Ne, baimės nėra. Be jaudulio ir adrenalino, kuris smūgiuoja į nugarą... jo turi būti, be jo nebus geriausio rezultato. Bet spaudimo prieš startą nėra, galvoju apie geriausią rezultatą, pasistengsiu padaryti tai, ką dariau per treniruotes tuos visus metus“, – kalbėjo A. Šidlauskas, pasiždiaugęs, kad iš tribūnų sekmadienio vakarą galės palaikyti Dano Rapšio ir Kotrynos Teterevkovos startus atrankos plaukimuose.

Atrankoje šeštadienį A. Šidlauskas finišavo per 59,46 sek. ir savo plaukime užėmė 4 vietą. Bendroje įskaitoje jis s užėmė 13 vietą.Tuo metu G. Titenis liko 36-as tarp 49-ių dalyvių ir į pusfinalį nepateko.

Paklaustas apie emocijas sužinojus, jog plauks pusfinale, A. Šidlauskas kuklinosi. „Nežinau, smagu, kad turėsiu dar vieną šansą. Turėsiu progą apgalvoti ir ištaisyti tas klaidas. Smagu dėl artimųjų ir kitų, kurie serga. Plaukiau dėl visos Lietuvos, draugų, šeimos, merginos ir visų žmonių, kurie mane palaiko. Tikriausiai sutrukdysiu kažkam Lietuvoje grožio miegus sekmadienį ryte“, – juokėsi jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)