Lengvoji atletika. 4.50 val. Lietuvos laiku ieties metimo varžybų B grupėje rungsis ieties metikė L. Jasiūnaitė. Jos, kaip ir kitų 29 dalyvių tikslas – per vieną iš trijų bandymų nuskraidinti ietį 63 m arba pasiekti rezultatą, kuris leistų patekti į finalininkių dvyliktuką.

L. Jasiūnaitė į olimpines žaidynes pagal reitingą pateko 22-a. Jos asmeninis rekordas yra 63 m 98 cm, o geriausias šio sezono rezultatas – 62 m 73 cm.

„2019-aisiais L.Jasiūnaitei iki olimpinio normatyvo trūko 2 cm. Per tą laiką kaunietė subrendo ir reitinge praktiškai nenukrito žemiau, jos pozicija išliko stabili. Kiekvieną dieną jos sportinė forma gerėja ir mus tenkintų, jeigu ieties metikė patektų į finalą“, – prieš žaidynes sakė Lietuvos lengvosios atletikos federacijos viceprezidentė ir generalinė sekretorė, šalies lengvaatlečių olimpinės komandos vadovė Tokijuje Nijolė Medvedeva.

4.17 val. penktajame iš šešių 400 m ketvirtfinalio bėgimų startuos A.Šerkšnienė. Į pusfinalį keliaus po tris greičiausias kiekvieno bėgimo dalyves ir dar šešios, parodžiusios geriausius rezultatus, bet nepatekusios į pirmuosius trejetus.

A.Šerkšnienės asmeninis rekordas – 50,99 sek., geriausias šio sezono rezultatas – 52,12 sek.

„Agnė pretendavo vykti į dvejas olimpines žaidynes, bet nepateko. Į olimpinį traukinį dabar ji įšoko trečiu bandymu. Tai labai motyvuota, pajėgi sportininkė. Per pastaruosius porą metų ji stabiliai rodė aukštus rezultatus“, – pastebėjo N.Medvedeva.

5.29 val. Lietuvos laiku olimpinėse žaidynėse debiutuos G. Truskauskas. Jis kovos ketvirtajame iš septynių 200 m atrankos bėgimų. Iš kiekvieno į pusfinalį pateks po tris greičiausius ir dar trys sportininkai pagal geriausius rezultatus.

Lietuvis šiemet pasiekė asmeninį rekordą – 20,48 sek.

„23-ejų Gediminas tarp mūsų olimpiečių lengvaatlečių jauniausias, jo patekimas į Tokiją daugeliui buvo maloni staigmena. Dar pavasarį neturėjome jokių vilčių, kad jis galėtų tapti olimpiečiu, svajones siejome su Paryžiumi. Gediminas – ypač talentingas sprinteris, jį surado ir užaugino trenerė Danutė Skirmantienė bei perdavė Martui Skrabuliui.

Per pasaulio ir Europos savo amžiaus grupių čempionatus jis dalyvaudavo 400 m ir 200 m bėgimo varžybose, o dabar specializuojasi 200 m trasoje. Praktiškai per paskutinį atrankos mėnesį Gediminas padarė tai, apie ką svajojo visą savo karjerą. Debiutuodamas olimpinėse žaidynėse jis įgis neįkainojamos patirties, pajaus olimpinę dvasią“, – teigė N. Medvedeva.

Gediminas Truskauskas / FOTO: Vytautas Dranginis/LTOK

Sunkioji atletika. 7.50 val. ryto Lietuvos laiku Tokijuje prasidės sunkiosios atletikos svorio kategorijos iki 109 kg B grupės varžybos, kurioje su keturiais konkurentais kovos A.Šidiškis. A grupės turnyras, po kurio paaiškės galutinė rikiuotė, startuos 13.50 val. Čia varžysis devyni sunkiaatlečiai.

„Džiugu, kad aš Europos žemyne buvau tarp reitingo lyderių ir galiu vykti į Tokiją. Po žinios, kad patekau į olimpines žaidynes, sulaukiau daug sveikinimų – žinučių socialiniuose tinkluose, skambučių. Malonu, kai sulauki tiek dėmesio. Tiek metų paaukota sportui, išlieta tiek prakaito, pakeltos tonos svorių ir pagaliau nusišypsojo sėkmė“, – džiaugėsi A.Šidiškis.

Atleto asmeninis rovimo veiksmu pasiektas rekordas – 166 kg, stūmimo veiksmu daugiausia yra iškėlęs 200 kg.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)