Ketvirtadienį jis diską numetė 17,08 m, pagerino asmeninį rekordą ir užėmė ketvirtą vietą. Trys iš šešių jo metimų buvo neįskaityti dėl metimo metu pakeltos sportininko kojos.

Užgrūdintas sportininkas jau ruošiasi kitai rungčiai – antrąja parolimpiados varžybų dieną, apie 18.45 val. Lietuvos laiku, K. Skučas dalyvaus 100 metrų vežimėlių lenktynėse.

Kartu su juo rugsėjo 9 dieną Rio de Žaneiro parolimpinėse žaidynėse startuos dar du Lietuvos sportininkai.

Lengvaatletis Jonas Spudis 23.45 val. Lietuvos laiku „Maracana“ stadione mes ietį.

„Laukiu starto, viskas gerai. Viskas kaip ir kitose varžybose, didelio spaudimo ar jaudulio prieš startą nejaučiu. Gal dar nesuprantu, kur papuoliau“, – starto išvakarėse šypsojosi J. Spudis.

Visiškai naujos Lietuvai parolimpinės sporto šakos atstovas Augustas Navickas 17.10 val. Lietuvos laiku pradės 1000 metrų irklavimo varžybas.

„Sąlygos – geros, oras – puikus, vėjas pučia – gerai, nepučia – irgi gerai. Treniruotės vyksta sėkmingai, reikia tik dalyvauti“, – varžybų išvakarėse gerai nusiteikęs buvo A. Navickas.

Rio de Žaneiro parolimpinės žaidynės tęsis rugsėjo 7-18 dienomis. Lietuvai jose atstovauja 13 sportininkų.

Jau pirmą parolimpiados dieną sidabro medalį disko metimo F37 kategorijos varžybose iškovojo Mindaugas Bilius. Jis geriausiu bandymu įrankį nuskraidino 53,60 metro, pasiekė asmeninį rekordą ir tapo žaidynių vicečempionu.

Po pirmos Rio parolimpinių žaidynių dienos Lietuva su vienu sidabru – 27-oje medalių lentelės vietoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)