Be jų, sekmadienį iš lietuvių Rio dar pasirodys 18-metis vienvietininkas irkluotojas Armandas Kelmelis, 21-erių metų boksininkas Eimantas Stanionis ir 21-erių metų plaukikas Danas Rašpys bei 30-metė dviratininkė Daiva Tušlaitė.

Rugpjūčio 7 d., sekmadienis

14.30-14.50 val. Irklavimas, M1x, paguodos plaukimas – Armandas Kelmelis
18.15 val. Dviračių sportas, plentas, moterų grupinės lenktynės – Daiva Tušlaitė
18.30 val. Boksas, iki 69 kg, kvalifikacija, 1/32 – Eimantas Stanionis
19.52 val. Plaukimas, 100 m. krūtine, kvalifikacija – Rūta Meilutytė
20.14 val. Plaukimas, 100 m. nugara, kvalifikacija – Danas Rapšys
20.15 val. Krepšinis, B grupės varžybos – Lietuva - Brazilija

Aistruolių laukia ir įtempta naktis iš sekmadienio į pirmadienį: 4 val. 24 min. numatytas moterų 100 metrų plaukimo krūtine pusfinalis, kuriame visa Lietuva tikisi išvysti R. Meilutytę, o 5 val. 6 min. vyrų 100 m nugara rungties pusfinalyje gali plaukti D. Rapšys.

Naktis iš sekmadienio į pirmadienį (rugpjūčio 8 d.)

4.24 val. Plaukimas, 100 m krūtine, pusfinalis – Rūta Meilutytė*
5.06 val. Plaukimas, 100 m nugara, pusfinalis – Danas Rapšys*

Atrankoje – R. Meilutytės akistata ne su J. Jefimova, o su L. King

Moterų 100 metrų plaukimo krūtine rungties favorite Rio laikoma 19-metė amerikietė Lilly King, kuriai priklauso ir geriausias šio sezono rezultatas (1 min. 5,20 sek.). Šis laikas – netgi geresnis už tą, su kuriuo 15-metė R. Meilutytė laimėjo aukso medalį Londone (1:05,47 min.), bet lietuvė taip pat įvardijama kaip rimta pretendentė į aukso medalį. Tiesa, Rio leidus varžytis ir J. Jefimovai, konkurencija šioje distancijoje dar labiau išaugo. Rusei prognozuojama bronza.

J. Jefimovai priklauso antras geriausias 2016-ųjų sezono rezultatas 100 m krūtine rungtyje (1:05,70 min.), o R. Meilutytei – trečias (1:05,82 min.).

Atrankos varžybose R. Meilutytei neteks akis į akį susidurti su J. Jefimova, nes ši varžysis vienu plaukimu anksčiau, tačiau lietuvė turės progą pasitikrinti savo jėgas su sezono lydere L. King, plauksiančia gretimame takelyje.

„Rūta didins apsukas palaipsniui. Atrankos varžybose visko nepamatysite. Pusfinalyje – jau šiek tiek daugiau, o finale, tikėkimės, viską. Ji mėgsta pradėti pasirodymą taip, tarsi tai jau būtų lemiamas plaukimas. Bet sekmadienį reikėtų šiek tiek pasitaupyti, nes pusfinalis vyks labai vėlai vakare, kai energijos gali pradėti stigti.

Tai – beprotiškas laikas varžyboms, keletą savaičių Tenerifėje dirbome, kad tinkamai nureguliuotume vidinį organizmo laikrodį. Norėtųsi, kad sekmadienį ji ramiai patektų tarp aštuonių geriausiųjų ir gautų gerą takelį finale“, – DELFI sakė treneris Jonas Ruddas.

Rio baseine sekmadienį Lietuvos garbę gins ir D. Rapšys, startuosiantis vyrų 100 metrų nugara kvalifikacijoje. Jam LTOK yra iškėlęs tikslą Rio užimti 6-11 vietą.

Lietuvos rinktinei – užsivedusių šeimininkų iššūkis

Jei nusileisi, būsi šeimininkų sumuštas. Toks startas Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse sekmadienį laukia Lietuvos krepšinio rinktinės. Jos skautas Benas Matkevičius sako, kad „Carioca 1“ arenoje bus itin svarbu pademonstruoti tvirtą charakterį.

Paskutines draugiškas rungtynes lietuviai žaidė San Paule būtent su brazilais. Tuomet nusileista 62:64.

„Mes labai daug taškų praleidome po greito puolimo. Jie mėgsta bėgti, gynėjai labai gerai mato aikštę. Ties tritaškio linija stovi žaidėjai, kurie tik ir laukia, kada galės mesti. Tiesiog laukia perdavimo nusiteikę mesti. Tai yra pats pavojingiausias dalykas, kai mentalitetas toks, kad metimui jau pasiruošta. Tokiu būdu metimų procentas automatiškai didėja“, – pažymėjo B. Matkevičius.

„Brazilai labai tvirti, mus stumdys ir žais ties pražangos riba. Bus labai svarbu nenusileisti ir būti stipriems. Mums, kaip lietuviams, reikės parodyti charakterį. Mums tai bus labai svarbu. Visas Lietuvos krepšinis priklauso nuo charakterio – mes esame užsispyrę, mes negalime nusileisti. Čia yra mūsų pranašumas. Kiekvienose rungtynėse mes žinome, ko atėjome. Mes čia neatostogaujame ir mes norime parodyti, kokie stiprūs esame“, – sako B. Matkevičius.

Dar vienas svarbus aspektas – emocijos.

„Reikės neperskubėti, nepriimti skubotų sprendimų ir nepasiduoti emocijoms. Prieš brazilų komandą, kurie žaidžia namie, žaisti bus labai sunku. Jie turės palaikymą, bet mes palaikymą taip pat turėsime. Tikėkimės, kad emocijas mes geriau suvaldysime, nes jie rungtyniauja namie. Matome, kaip kiti brazilų atletai, kovojantys olimpiadoje, yra užsivedę – tai natūralu“, – tvirtino B. Matkevičius.

Kad brazilai nepėsti varžovai, pritarė ir Jonas Valančiūnas.

„Varžovai turi dar žinomų veidų – tą patį Nenę. Visi žino, ką jis gali ir visi žino, kaip jis žaidžia. Nebus lengva jį stabdyti. Tačiau mes ruošiamės, ruošiame priešnuodį prieš juos ir bandysime stabdyti. Pagrindinis dalykas – apsiginti po krepšiu. Po to – neleisti laisviems mėtyti iš toliau“, - teigė jis.
Benas Matkevičius ir Jonas Valančiūnas

Irkluotojo, dviratininkės ir boksininko kova

Į ketvirtfinalį per paguodos irklavimą bandys prasprūsti jauniausias Lietuvos olimpinės delegacijos narys 18-metis A. Kelmelis, atrankos varžybų pirmame plaukime šeštadienį finišavęs priešpaskutinis, penktas.

Moterų plento dviračių grupinėse lenktynėse pasirodys D. Tušlaitė. Jai LTOK iškeltas tikslas prieš žaidynes – 8-24 vieta.

Tuo metu boksininkas E. Stanionis svorio kategorijos iki 69 kg pirmame rate, šešioliktfinalyje, surems pirštines su 28-erių metų kinu Liu Wei. LTOK iš lietuvio nedrąsiai tikisi galbūt net medalio. Uždavinys – 3-9 vieta.
Eimantas Stanionis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (197)