Antrą kartą iš olimpinio baseino J. Jefimova išniro su sidabru ant krūtinės.

Prie 100 m plaukimo krūtine rungtyje pelnyto medalio identišką 24-erių sportininkė prisidūrė užimdama antrą vietą dvigubai ilgesnėje distancijoje.

Ir šįkart nei kitos prizininkės – čempionė Rie Kaneto iš Japonijos bei bronzą laimėjusi kinė Shi Jinglin, nei žurnalistai oficialioje spaudos konferencijoje po apdovanojimų nebesiėmė taip atvirai kalti J. Jefimovos prie dopingo kryžiaus.

O pati rusė, vos kalbai pasisukus apie jos nuodėmes, šoko į akis.

„Noriu pasakyti visiems, kuriems aš nepatinku: buvo teismas, sprendimas, aš laimėjau. Jei kam nors kas nors vis dar nepatinka, jeigu atrodo, kad turėjo būti kitaip: tegul eina į Tarptautinį sporto arbitražo teismą ir ten aiškinasi, kodėl jie taip nusprendė“, – išpyškino J. Jefimova.

Plaukikė tikino sulaukusi daug palaikymo žinučių – ir ne tik iš savo tėvynės. O ją pliekusioms konkurentėms iš Vakarų – amerikietėms Lilly King ir Katie Meili, švedei Jennie Johansson, islandei Hrafnhildur Luthersdottir, lietuvei Rūtai Meilutytei – dar paliepė atsiprašyti už pasisakymus apie sukčę.

„Ne visi tiki tuo, ką skaito ir girdi. Tikiuosi, greitai išaiškės visa tiesa, ir laukiu atsiprašymų“, – nesikuklino sėkmės Rio de Žaneiro baseine padrąsinta atletė.

Kad ir kaip ten būtų, olimpinėse žaidynėse ji išties pademonstravo stebėtinai šaltus nervus, atlaikydama tribūnų ūžesį, varžovių panieką ir nuolat žiniasklaidoje mirgančias istorijas apie J. Jefimovą ir dopingą.

„Viduje man viskas verda, labai išgyvenu, bet kontroliuoju save. Jeigu prieš penkiolika metų būdavau tikra isterikė, dabar jau esu ramesnė“, – savo būseną apibūdino dusyk Rio de Žaneiro žaidynių vicečempionė.

O spaudos konferencijos pabaigoje dar kartą išdėstė savo firminį monologą apie 2014 metų dopingo bylą.

„Aš, žinoma, ne už dopingą. Niekada jo sąmoningai nevartojau. Bet būna, kad iš naivumo, iš nepatyrimo, iš kvailumo paimi ne tai, ko tikiesi. Manau, visada turi duoti antrą šansą. Juk kai viršiji greitį, gauni baudą, o ne įkalinimą iki gyvos galvos“, – užbaigė J. Jefimova.

Primename, kad J. Jefimova tik Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių atidarymo dieną buvo priimta į dalyvių gretas. Rusę tarptautinės organizacijos prieš tai buvo suspendavusios dėl organizme rasto meldoniumo, bet vėliau išteisino, nes draudžiamos medžiagos koncentracija nebuvo didelė.

Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) taip pat buvo nusprendęs neleisti J. Jefimovai startuoti žaidynėse dėl 2014-ųjų dopingo bylos, bet šį nutarimą vėliau panaikino Tarptautinis sporto arbitražo teismas (CAS), nurodęs, kad du kartus bausti sportininkų už tą patį prasižengimą negalima.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2225)