Antradienį itin daug dėmesio socialiniuose tinkluose ir žiniasklaidoje sulaukė momentas, užfiksuotas prieš 32-ejų metų Vokietijos atstovės Tokijo olimpinių žaidynių kovą su vengre Szofi Obas.

Prieš pat žengimą ant tatamio M. Trajdos treneris C. Pusa moterį stipriai papurtė suėmęs už kimono, o netrukus jai skėlė ir du antausius – per vieną ir per kitą žandą.

Pasigirdus kritikai į situaciją sureagavo ir Tarptautinė dziudo federacija (IJF), pažymėjusi, kad „toks elgesys yra nederamas“ ir skyrusi rumunų kilmės dziudo treneriui C. Pusai oficialų ir griežtą įspėjimą.

„Dziudo yra edukacinė sporto šaka ir toks elgesys negali būti toleruojamas, nes jis prieštarauja dziudo moralės kodeksui“, – informavo IJF.


Visgi pati sportininkė, pralaimėjusi kovą Vengrijos imtynininkei, stojo ginti savo trenerio.

„Akivaizdu, kad jis tai padarė pernelyg silpnai“, – savo „Instagram“ profilyje parašė Vokietijos dziudo kovotoja.

„Kaip aš jau esu minėjusi, tai yra ritualas prieš kovą, kurį aš pasirinkau pati. Mano treneris tiesiog daro tai, ko aš noriu – jis mane uždega“, – pridūrė ji.

Svorio kategorijos iki 63 kg varžybose dalyvaujančiai M. Trajdos tai yra antros olimpinės žaidynės, ji debiutavo Rio de Žaneire.

Kol kas rimčiausias jos pasiekimas – 2019-ųjų pasaulio čempionate iškovotas bronzos medalis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)