Penktadienį Anglijos rinktinė dvikovą su JAV baigė lygiosiomis 0:0, tačiau po pirmosios pergalės prieš Iraną 6:2, žengia pirmoje B grupės vietoje. Šiuo metu visos B grupės komandos dar turi galimybę prasibrauti į aštuntfinalį.

Anglijoje toks rezultatas sukėlė kritikos bangą ir nusivylimą – juk „Trys liūtai“ galėjo anksčiau laiko užsitikrinti vietą kitame etape. Anglijos rinktinės strategas su tokiu požiūriu nesutinka.

„Tai buvo visiškai tokios rungtynės, kokių ir tikėjausi, – po dvikovos su JAV kalbėjo G. Southgate'as. – Geri ir atletiški varžovai. Žinojau, kad bus sudėtinga po tokio skambaus pasirodymo prieš Iraną, tačiau esu patenkintas, kaip žaidėjai su visu tuo susitvarkė.“

Statistika

Anot trenerio, rungtynių pabaigoje galbūt galėjo būti daugiau kokybės jo auklėtinių žaidime, tačiau šie pademonstravo charakterį gynyboje.

„Tai yra futbolo turnyras ir tikrai nešluosime visų oponentų nuo kelio. Tikrai bus tokių rungtynių kaip šios“, – kalbėjo G. Southgate'as.

Anglijos rinktinė antradienį lemiamose rungtynėse susigrums su Velso nacionaline ekipa, kuri netikėtai 0:2 nusileido Irano futbolininkams.

Anglai pateks į kitą etapą, jei išvengs pralaimėjimo valams 4 įvarčių skirtumu.

„Su Velsu bus visiškai kitokios rungtynės. Jei laimėsime rungtynes, grupėje užimsime pirmą vietą“, – sakė G. Southgate'as.

Norint patekti į atkrintamąsias varžybas Velsui reikia nugalėti anglus ir tikėtis lygiųjų rungtynėse tarp JAV ir Irano. Jei lygiųjų nebus, Velsui reikia įveikti anglus 4 įvarčių skirtumu.

JAV futbolininkai į kitą etapą prasibraus, jei švęs pergalę prieš Iraną, o Iranui pakaktų ir lygiųjų, nebent Velsas įveiktų anglus.


Standings provided by Sofascore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją